22. listopadu 2020 • 14:07

Další zlepšení Martiny Dubovské. Slalom v Levi dojela v TOP 10

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

yžařka Martina Dubovská skončila v dalším slalomu Světového poháru v Levi desátá a druhým nejlepším výsledkem v kariéře o dvě místa vylepšila sobotní dvanáctou pozici. Také druhý závod ve finském středisku vyhrála Slovenka Petra Vlhová a zvýšila své vedení v průběžném pořadí seriálu.



Osmadvacetiletá Dubovská byla po prvním kole osmá a útočila na nejlepší výsledek v kariéře, jímž je deváté místo z loňského Levi. Nakonec jí životní maximum uniklo nejtěsnějším rozdílem: na dvě soupeřky na dělené osmé pozici ztratila česká reprezentantka slovenského původu pouhou setinu sekundy.

Výbornou formu potvrdila nejlepší slalomářka minulé sezony Vlhová. Po úvodním kole se pětadvacetiletá Slovenka ještě dělila o vedení se Švýcarkou Michelle Gisinovou, v druhé jízdě už ale byla rychlejší o 31 setin a slavila jubilejní desáté vítězství v klasickém slalomu SP. Třetí skončila stejně jako v sobotu Rakušanka Katharina Liensbergerová.

Na stupně vítězů se tentokrát nedostala hvězdná Američanka Mikaela Shiffrinová. Čtyřnásobná mistryně světa ve slalomu, jež se v sobotu vrátila do elitního seriálu po rovných 300 dnech, byla se ztrátou 93 setin na svou slovenskou rivalku pátá. Stejně jako o den dříve skončila čtvrtá Švýcarka Wendy Holdenerová.

Po šestnáctém pohárovém vítězství v kariéře vede Vlhová celkové pořadí Světového poháru o 85 bodů před Gisinovou. Dubovská, jež byla v druhém kole jen o setinu pomalejší než Shiffrinová a Holdenerová, je po vydařeném úvodu sezony třináctá.

Další dvě české reprezentantky se stejně jako v sobotu do bodované třicítky nedostaly. Gabriela Capová zajela 57. čas, Elese Sommerová byla po pádu s velkým odstupem poslední 59. z lyžařek, které dojely do cíle prvního kola.

Světový pohár pokračuje ve čtvrtek paralelním obřím slalomem v rakouském středisku Lech/Zürs.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud