Poslední den, kdy bylo možné sejít se ve větším počtu lidí, pokřtil kamarádce Dagmar Sobkové (39) alias Dashe nové album. Potom už ho čekala jen smutná administrativa. Stejně jako ostatní muzikanti musel ve velkém přesouvat, ne-li rušit, plánovaná vystoupení.

Bez turné

Ne všechno šlo ale odložit na příští rok. „Jezdím nepřetržité vánoční turné a letos bude přetržený. Mám ho naplánované a už je i de facto vyprodané,“ svěřil Nedělnímu Blesku zpěvák. „Problém je, že překládat vánoční turné na jaro moc nejde,” postěžoval si Ledecký.

Prosincové termíny koncertů nakonec musel kvůli prodloužení nouzového stavu přesunout na další rok. „Nic nenasvědčuje tomu, že by cokoli bylo možný. Dokud nesvrhneme vládu, tak zřejmě hrát nebudeme. Musíme asi jít do ulic, jinak se tahle země nevzpamatuje,“ myslí si skladatel muzikálů Iago či Hamlet, s nimiž úspěšně prorazil i v Asii.

Investice vniveč

Od první vlny pandemie v tom lítá hlavně finančně. „Do dnešního dne jsem musel zrušit šedesát koncertů, osmnáct představení v divadle, u kterých jsem koproducent a investor, takže tam přicházím ještě o návratnost té investice. Řádově jsou to miliony korun. Ale nevzdávám to,” přiznal otec snowboardistky Ester Ledecké (25).

Video
Video se připravuje ...

Janek Ledecký o dceři: Složí pro Ester muzikál o jejích úspěších? Musíme ji brzdit! David Turek, Aleš Brunclík

Úspěch za hranicemi

 „Když asijští producenti pátrali v Evropě po muzikálech, které by mohli uvést, narazili na DVD s verzí mého Hamleta v angličtině. Líbilo se jim, a tak mě oslovili,“ vyprávěl před třemi lety. „S každým dalším představením a divákem se Hamlet stával víc a víc atraktivní pro licencování kamkoli, ať už do Londýna, nebo do New Yorku,“ vysvětloval Ledecký. Jeho muzikál po světě nasbíral přes 1,2 milionu diváků. I díky tomu mohl Janek finančně pomáhat své dceři Ester.

Fotogalerie
28 fotografií