Premier League • 9. kolo • 15:00

Sheffield United - West Ham United

Sheffield United
0:1
0:0
Konec zápasu
West Ham United
56. Haller

Dobré odpoledne, vítejte při sledování online reportáže z utkání devátého kola fotbalové Premier League mezi Sheffieldem a West Hamem. Zápas začne v neděli 22. listopadu v 15:00 a živě jej bude vysílat kanál PREMIER Sport. 

Sheffield

Domácí celek zatím prožívá ze svého pohledu hrůznou sezonu. V tabulce je až na úplně poslední dvacáté příčce a na svém kontě má zatím pouze bod. Zdaleka tak nepřipomíná ten Sheffield z loňské sezony, který po postupu do Premier League předváděl výborné výkony a skončil devátý. Fotbalisté Sheffieldu letos remizovali jen s podobně se trápícím Fulhamem, jinak zapsali sedm porážek. O trápení v koncovce svědčí pouhé čtyři vstřelené branky. 

Nejproduktivnějším hráčem týmu je zatím irský útočník David McGoldrick, který vstřelil dva góly. 

Logo Sheffield United.
Logo Sheffield United. | Foto: Wikipedia

West Ham

Kladiváři s českým duem v sestavě pokračují dál v dobrých výkonech a v tabulce Premier League jim momentálně patří s jedenácti body třináctá příčka. Po dvou remízách s TOP anglickými týmy nestačil West Ham na úřadujícího šampiona z Liverpoolu, kterému podlehl 1:2. Naposledy si ale celek z východu Londýna opět zlepšil náladu, když proti Fulhamu bral tři body za výhru 1:0. 

Nejproduktivnějšími hráči týmu jsou třígóloví Michail Antonio Jarrod Bowen. První jmenovaný ale laboruje se zraněním a dnes by neměl nastoupit. 

Sestava Sheffieldu

Sestava West Hamu

1.

Utkání právě začalo.

1.

Úvodní výkop obstaral domácí útočník McGoldrick a Blades se dostávají vysokým míčem vpřed. 

1.

Z levé strany zamířil do pokutového území Hammers přízemní centr, který prolétl mezi nohami několika hostujících hráčů. Na středu šestnáctky ale nebyl nikdo z domácích, kdo by mohl tuto nebezpečnou akci zakončit. 

3.

George Baldock dostal míč za obranu a na pravé straně se dostal i za dobíhajícího Masuakua. Hostující útočník nakonec dokázal zakončit k bližší tyči, Fabianski ale výborně zasáhl nohou! 

5.

Další akce domácích skončila neporozuměním. Míč v poklidu doputoval až k brankáři Fabianskimu. 

5.

Egan musel rychle odkopnout míč do bezpečí a ještě jej napadal Fornals. Nakonec ale vše skončilo dobře pro domácí a Ramsdale bude rozehrávat. 

7.

Basham odcentroval z pravé strany a do volného prostoru si nebezpečně sbíhal McBurnie. Míč však šel příliš blízko k brance a Fabianski jej uloupil pro sebe. 

8.

Baldock svůj centr přetáhl a k míči se dostal Bowen, který měl před sebou hodně prostoru. Na rychlý brejk si ale netroufl a celou protiakci nakonec přespříliš zpomalil. 

9.

McBurnie byl volný na prostředku hřiště, a tak šel Ogbonna raději do skluzu a míč poslal na rohový kop. 

11.

Poprvé v zápase se vpřed dostali na delší dobu také hosté. Zatím ale kombinují jen kolem pokutového území Sheffieldu. 

14.

Standardní situaci po faulu na Bowena rozehrál Cresswell. Míč z jeho kopačky ale mířil přímo na hlavy domácích hráčů. 

14.

Haller se chtěl před pokutovým územím vytočit ke střele, Ampadu u něj byl ale blízko a míč mu v rozhodující chvíli odkopl. 

15.

Příkladná bojovnost od Baldocka! Domácí hráč viděl, jak se míč kutálí na rohový kop, a tak šel do rychlého skluzu a odkopl balón do autu. 

16.

Bowen si chtěl na hranici malého vápna přehodit míč přes rameno do brány, jeho pokus mu ale vůbec nevyšel a Ramsdale bude vykopávat. 

19.

Masuaku prošel s míčem až k brankové čáře a proti přesile vybojoval rohový kop pro West Ham. 

20.

Bowen si navedl míč až za hranici pokutového území, odkud vypálil. Trefil ale jen před sebou stojícího soupeře. 

20.

Masuaku dokázal přes soupeře odcentrovat, míč ale doplachtil jen do míst, kde byli pouze domácí fotbalisté. 

23.

Coufal se rychle vysunul a zasáhl do rozehrávky soupeře. Bowen ale následně o balón přišel. 

24.

Hosté ztratili míč na polovině hřišti a domácí mohli jít do přečíslení tři proti jedinému bránícímu hráči! Ze středu nakonec prudce zakončil McBurnie, brankář Fabianski ale jeho ránu výborně vyrazil!

27.

Na druhé straně se dostal k centru Masuaku, trefil ale jen vracejícího se hráče Sheffieldu. 

28.

A první šance také pro hosty! Na pravé straně si seběhl do volného prostoru Vladimír Coufal, který hned zamířil na vzdálenější tyč, Ramsdale ale vytáhl výborný zákrok a jeho šanci zneškodnil! 

32.

Z levé strany přihrával vzduchem Fleck. Do míče se však příliš opřel a balón prolétl až daleko za branku West Hamu. 

33.

Bowen sklepl vysoký míč do druhé vlny na Coufala a vzápětí sám vyrazil vpřed. Jeho střelecký pokus byl ovšem znovu zablokován. 

34.

A po Coufalovi byl ve výborné možnosti také Souček! Ten se dostal k míči po Hallerově hlavičce, pravačkou ale netrefil balón vůbec dobře a poslal ho jen těsně vedle bližší tyče. Český záložník už byl každopádně úplně sám před brankářem domácích. 

37.

Souček vracel míč hlavou do ohně před brankou, soupeř ale odvrátil na rohový kop. 

38.

Cresswellův roh prolétl těsně nad hlavami hráčů West Hamu. Následuje faul hostujícího celku, po kterém budou hráči Sheffieldu rozehrávat z klidu. 

40.

Haller nastartoval na volné pravé straně Coufala, k míči měl ale daleko blíže domácí Lowe. 

41.

McBurnie už podruhé ztroskotal na skvělém Fabianskim! Tentokrát si výborně naskočil na centr na středu šestnáctky, polský gólman se ale vrhl do vzduchu a míč směřující do rohu branky vyrazil. 

42.

A po rohovém kopu další nebezpečí! McBurnie prodloužil míč hlavou na McGoldricka, který vzápětí z bezprostřední blízkosti trefil tyč! Vzrušení je ale zbytečné, irský útočník byl v ofsajdu. 

43.

McBurnie se natahoval po přízemním centru, na balón ale těsně nedosáhl. 

44.

Bowen na pravé straně posadil soupeře na trávník, když si dobře zasekl míč, a posléze už šel k brance. Svojí další střelou ale opět zasáhl posledního bránícího hráče. Teď to možná chtělo spíš přihrávku na Hallera. 

45.

Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Souček. Míč ale poslal jen nad branku Sheffieldu. 

45.

První poločas skončil. 

První půle nám branku nepřinesla, přestože úvodních 45 minut rozhodně nebylo skoupých na šance. Domácí odstartovali o něco lépe a mohli jít do vedení po dvou obrovských šancích Olivera McBurnieho. Skotský útočník ale dvakrát ztroskotal na skvěle chytajícím Lukaszi Fabianskim. Do vedení tak mohl jít i West Ham, za který měli největší šance Češi! Vladimíra Coufala nejprve z pravé strany vychytal Aaron Ramsdale a Tomáš Souček vzápětí selhal v obrovské možnosti, když špatně trefil míč a minul branku. 

Statistiky po 1. poločase

Držení míče: 44 % - 56 %

Střely: 5:4

Střely na branku: 4:1

Rohové kopy: 2:2

Fauly: 2:5

46.

Začal druhý poločas.

47.

I začátek druhé části patří domácím hráčům. Ze střední vzdálenosti to tentokrát zkusil McGoldrick, jenže Fabianski byl na zemi včas a míč bez větších potíží zastavil. 

50.

Baldock uviděl volnou uličku, a tak okamžitě hledal volného spoluhráče na středu. Obrana West Hamu se ale rychle vysunula a odkopla balón do bezpečí. 

51.

Poprvé ve druhé půli se na delší dobu dostávají k míči hosté. Ti zatím kombinují nepříliš daleko za polovinou hřiště. 

52.

Haller vyskočil do vzduchu a nataženou nohou si dokázal stáhnout vysoký balón! Ramsdale si ale rychle pospíšil na zem a míč lapil ještě předtím, než mohlo přijít zakončení. 

55.

Masuaku měl k dispozici dva spoluhráče do kombinace, nemohl se ale rozhodnout, a tak pokračoval dál sám a o míč přišel. 

56.

West Ham dává gól! Hosté otevírají skóre a jdou do vedení! Pablo Fornals si připravil střelu z levé strany, zasáhl ale jen dvojblok soupeře. Míč se ovšem odrazil příhodně na střed pro SÉBASTIENA HALLERA, který nechytatelnou ranou z hranice šestnáctky trefil šibenici! 

59.

Hráči Sheffieldu se pochopitelně musejí daleko víc tlačit vpřed. Podruhé v krátkém sledu je ale zastavuje odpískaný ofsajd. 

61.

Ampadu se na středu hřiště neodhodlal k odkopu míče do bezpečí a zadělal svým spoluhráčům na problémy. Hosté se totiž rázem dostali do přečíslení dvou na jednoho a ze druhé vlny pronikl do vápna Bowen. Ten ovšem poněkolikáté v zápase chyboval a ani nezakončil. 

62.

Je tu první střídání v zápase. Po zmíněné chybě končí Ethan Ampadu, kterého nahradí Jack Robinson. 

64.

Po Robinsonově faulu rozehrál standardní situaci Coufal. Na jeho centr si dobře naskočil Ogbonna, zamířil ale jen daleko vedle branky. 

65.

Domácí chtějí posílit útok! Oliver Norwood odchází ze hřiště a na plac jde Rhian Brewster. 

66.

Bowen rozehrál rohový klop blízko k brance, odkud se míč odrazil do volného prostoru v pokutovém území. Klubkem těl ještě přišla zblokovaná střela, ta ale nemohla Ramsdaleovi nadělat problémy. 

69.

Fornals si netroufl využít volného prostoru na levé straně, a tak raději zařadil zpátečku. Následně navíc celou akci zazdil, když přihrál velmi nepřesně a daroval míč soupeři. 

69.

Robinson centroval na střed hřiště na McBurnieho, toho ale výborně pokryl Ogbonna. 

70.

A z protiakce mohli hosté navýšit! Masuaku vyslal do pokutového území prudký přízemní centr, do kterého sáhl nohou Haller. Míč ale nohou usměrnil jen vedle branky. 

72.

Tentokrát Masuaku nedokázal odcentrovat. Získal ale aspoň rohový kop pro Hammers. 

73.

Rohový kop rozehrál Cresswell a hned na bližší tyči hlavičkoval Rice! Trefil ale jen břevno! 

75.

Vyrovnání bylo blízko, McBurniemu ale potřetí v zápase nebylo přáno! Skotský útočník tentokrát dostal skvělou přihrávku mezi dva obránce, vyběhl si do volného prostoru a prudce vypálil. Trefil břevno! 

76.

Další střídání domácího týmu. Chris Basham odchází na lavičku, ze které jde na hřiště John Lundstram. 

76.

A poprvé v utkání střídají i hosté. Pablo Fornals pro dnešek dohrál a na hřišti jej vystřídá Manuel Lanzini. 

80.

Lanzini získal míč a okamžitě šel vpřed. Nepochopitelně ale nepřihrál rozeběhnutému Hallerovi a místo toho hledal nepřesnou přihrávkou Bowena. 

81.

Počtvrté nebo popáté v zápase zakončoval Bowen v pokutovém území, ale znovu zasáhl jen bránící hráče Sheffieldu. 

83.

Hra se vyvíjí v posledních minutách podle očekávání. Domácí se tlačí vpřed, zatím se jim ale příliš nedaří. Obrana West Hamu působí hodně pevně a hraje se spíše kolem poloviny hřiště. 

84.

Haller udržel soupeře na zádech a následně pěknou zadovkou vysunul Lanziniho. Ten už ale míč proti přesile neudržel. 

86.

Coufal výborně vystoupil a přibrzdil rodící se akci soupeře. 

88.

Masuaku přihrál Hallerovi na paty a vpřed můžou jít opět domácí. Obranné řady West Hamu jsou mezitím ale opět srovnané. 

90.

Rozebíhá se poslední minuta základní hrací doby. Domácí se v posledních chvílích nedostali na dostřel Fabianskiho branky. 

90.

McBurnie prodloužil míč hlavou do pokutového území, tam ale nebyl nikdo z jeho spoluhráčů. Fabianski bude vykopávat. 

90+1.

Rozhodčí nastaví tři minuty. 

90+2.

Coufal spolu se svými spoluhráči drží míč u rohového praporku a šetří čas.

90+2.

Druhé střídání West Hamu. Místo Jarroda Bowena si zahraje Mark Noble. 

90+3.

Coufal už to s šetřením času u praporku přehnal. Je mu pískaný nedovolený zákrok a domácí mají poslední šanci na vyrovnání. 

90+3.

Lundstram vystřelil v šestnáctce z otočky, ale trefil jen před sebou stojícího soupeře. 

90+3.

Konec zápasu.

Je konec. West Ham vítězí a bere do tabulky další tří body, zatímco trápení Sheffieldu pokračuje. Střelecké trápení prolomil v 56. minutě Sébastien Haller, který využil volného prostoru a nechytatelnou ranou vsítil jediný gól zápasu. Za domácí mohl srovnat po výborné akci Oliver McBurnie, v tutové možnosti ale zasáhl jen břevno. Stejně pochodil malou chvíli před ním na druhé straně Declan Rice, který po rohovém kopu hlavičkoval rovněž do břevna. Zápas bohatý na šance tak rozhodla jediná branka, která znamená vítězství hostujícího celku. 

Právě se děje

Další zprávy