Dubovská si ve slalomu v Levi polepšila a skončila desátá, pro další triumf si dojela Vlhová

Lyžařka Martina Dubovská skončila v dalším slalomu Světového poháru v Levi desátá a druhým nejlepším výsledkem v kariéře o dvě místa vylepšila sobotní dvanáctou pozici. Také druhý závod ve finském středisku vyhrála Slovenka Petra Vlhová a zvýšila své vedení v průběžném pořadí seriálu.

Tento článek je více než rok starý.

Levi (Finsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Dubovská.

Martina Dubovská. | Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån | Zdroj: Reuters

Osmadvacetiletá Dubovská byla po prvním kole osmá a útočila na nejlepší výsledek v kariéře, jímž je deváté místo z loňského Levi.

Dubovská byla dvanáctá ve slalomu ve finském Levi, vyhrála Slovenka Vlhová

Číst článek

Nakonec jí životní maximum uniklo nejtěsnějším rozdílem: na dvě soupeřky na dělené osmé pozici ztratila česká reprezentantka slovenského původu pouhou setinu sekundy.

Výbornou formu potvrdila nejlepší slalomářka minulé sezony Vlhová. Po úvodním kole se pětadvacetiletá Slovenka ještě dělila o vedení se Švýcarkou Michelle Gisinovou, v druhé jízdě už ale byla rychlejší o 31 setin a slavila jubilejní desáté vítězství v klasickém slalomu SP. Třetí skončila stejně jako v sobotu Rakušanka Katharina Liensbergerová.

Shiffrinová bez medaile

Na stupně vítězů se tentokrát nedostala hvězdná Američanka Mikaela Shiffrinová. Čtyřnásobná mistryně světa ve slalomu, jež se v sobotu vrátila do elitního seriálu po rovných 300 dnech, byla se ztrátou 93 setin na svou slovenskou rivalku pátá. Stejně jako o den dříve skončila čtvrtá Švýcarka Wendy Holdenerová.

Po šestnáctém pohárovém vítězství v kariéře vede Vlhová celkové pořadí Světového poháru o 85 bodů před Gisinovou. Dubovská, jež byla v druhém kole jen o setinu pomalejší než Shiffrinová a Holdenerová, je po vydařeném úvodu sezony třináctá.

Další dvě české reprezentantky se stejně jako v sobotu do bodované třicítky nedostaly. Gabriela Capová zajela 57. čas, Elese Sommerová byla po pádu s velkým odstupem poslední 59. z lyžařek, které dojely do cíle prvního kola.

Světový pohár pokračuje ve čtvrtek paralelním obřím slalomem v rakouském středisku Lech/Zürs.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme