Trápící se Pardubice má nově pozvednout Král. Ve spolupráci se Sýkorou a Rolinkem

Hokejové Pardubice měly před touto sezónou 2020/21 velké ambice, zvláště poté, co do východočeského klubu přišel nový majitel Petr Dědek. Ten si představoval, že pardubický kádr bude hrát úplně jiný hokej a že se tak nebude nacházet na chvostu extraligové tabulky jako nyní. Právě skutečnost, že je tomu přesně naopak, tak přiměla Petra Dědka k tomu, aby v sobotu rozhodl o změně realizačního týmu. Klubové vedení tak tedy odvolalo nejen dosavadního kouče Milana Razýma, ale i jeho dva asistenty Michala Mikesku a Petra Čáslavu. Novým hlavním trenérem se naopak stává Richard Král, který bude mít za své pobočníky legendy pardubického hokeje Petra Sýkoru a Tomáše Rolinka.

Členem nového realizačního týmu pardubického Dynama bude mimo jiné i bývalý obránce David Havíř, který doposud pracoval u pardubického dorostu. Někdejší vyhlášený pardubický kanonýr Petr Sýkora bude tedy dalším asistentem, jenž bude mít na starost indivviduální dovednosti hráčů a skauting. Tomáš Rolinek, kapitán posledních mistrů světa z roku 2010, jenž začátkem listopadu ukončil hráčskou kariéru, zase bude týmovým manažerem.

„Mám velkou radost, že se podařilo složit trenérský tým utvořený z pardubických legend a srdcařů, kteří udělají všechno pro úspěch. Držím palce a přeji hodně štěstí," uvedl v prohlášení ke změnám v týmu většinový vlastník Dynama Petr Dědek. „Milan Razým, Michal Mikeska a Petr Čáslava odvedli velký kus práce při loňské záchraně extraligy, za což jim patří velký dík. Bohužel se nepovedl start do nové sezony i třeba kvůli absencím několika zkušených hráčů. Nicméně nejsme spokojení s herním projevem týmu, a proto dochází k tomuto kroku," doplnil ho pak ještě sportovní ředitel Dušan Salfický.

Pro Richarda Krále to nebude první angažmá v roli trenéra Pardubic. Právě v této funkci v tomto klubu působil už v sezóně 2015/16, kdy se tak stal nástupcem Miloše Říhy mladšího. Jenže tehdy tam dlouho nevydržel,  za pouhé tři měsíce byl vyměněn Peterem Draisaitlem. V realizačním týmu pardubického "áčka" se pak Král objevil ještě předminulou sezónu, kdy byl asistentem, další dvě sezóny měl na starost především tamní juniory. Kromě toho je pak ještě šéftrenérem Akademie Českého hokeje v Pardubicích.

Po pěti letech se tak tedy Richard Král opět vrací k pardubickému kormidlu coby hlavní trenér. „Je to očekávání a bude to těžké. Zápasů je opravdu hodně, třikrát týdně hrajeme, bude to zápřah. Ale zároveň je to výzva a já se na ni těším. Mám k sobě super kluky a věřím, že tým bude fungovat a že to půjde," uvedl Král a pokračoval: „Teď je nejvíce potřeba zapracovat na hlavách hráčů. Zvedli se vydařeným koncem loňské sezony, nyní jsou ale zase dole. Známe to všichni dobře i z našich hráčských kariér."

Co se týče jeho předchůdce, devětapadesátiletého stratéga Milana Razýma, tak ten se objevil na lavičce Východočechů během loňského prosince, kdy nahradil Radka Bělohlava. Minulá sezóna taktéž nebyla z pohledu pardubického bůhvíjaká, přesto se Razýmovi klub v extralize udržet podařilo a to i za cenu toho, že se mu muselo objevit na čele mnoho nových vrásek. Nyní je Ryzým prvnímm odvolaným trenérem v extraligovém ročníku 2020/21.

Pro Krále teď čeká pikantní trenérská premiéra. Pardubice se totiž v neděli utkají s Třincem, kde právě Král mezi lety 1995 až 2005 coby hráč působil.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Pardubice hokej

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Zásah záchranářů po ruských útocích na Ukrajině

Rusko podniklo masivní útok na ukrajinskou energetickou infrastrukturu

Ukrajina v noci na pátek čelila masivnímu vzdušnému útoku, při kterém protivzdušná obrana sestřelila 84 z 99 řízených střel a dronů vypálených z Ruska, uvedla ukrajinská armáda. Ze střední a západní části země hlásily poškození tepelných a vodních elektráren. Uvedl to server Ukrajinska pravda.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Petr Fiala

Čeští politici nevěří, že Putin nenapadne Česko

Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek prohlásil, že nemá zájem napadnout Polsko či Česko. Čeští politici ale jeho slovům nevěří a připomínají osud Ukrajiny či někdejšího šéfa wagnerovců Jevgenije Prigožina, který zemřel za záhadných okolností při pádu letadla.

před 8 hodinami

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

včera

Saharský prach bude od víkendu nad ČR. Může ovlivnit sobotní maxima

Zítra začínají Velikonoce, které má podle předpovědi doprovázet velmi teplé počasí pro přelom března a dubna. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ale dnes upozornil, že odhad sobotní maximální teploty nemusí být stoprocentně přesný. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy