22. listopadu 2020 • 21:56

Medveděv ovládl Turnaj mistrů. Skoro po třech hodinách udolal Thiema

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Londýn 22. listopadu (ČTK) - Tenista Daniil Medveděv vyhrál poprvé Turnaj mistrů a získal největší trofej v kariéře. Čtyřiadvacetiletý Rus ve finále porazil Rakušana Dominica Thiema 4:6, 7:6 a 6:4 a jako neporažený vítěz v Londýně vydělal 1,564 milionu dolarů, v přepočtu přes 34,7 milionu korun.



Medveděv je druhým ruským vítězem vrcholu sezony po Nikolaji Davyděnkovi, který triumfoval v roce 2009. Světová čtyřka Medveděv se ale stal prvním tenistou, který dokázal na Masters porazit první tři hráče světa - ve skupině zdolal jedničku Novaka Djokoviče, v semifinále dvojku Rafaela Nadala a ve finále trojku Thiema.

Medveděv se stejně jako v semifinále s Nadalem pomaleji rozjížděl. Dělal více chyb než letošní vítěz US Open Thiem a o servis přišel v prvním setu v páté hře. Sice v ní už vedl 40:0, ale pak dal i smeč do sítě a při brejkbolu udělal dvojchybu.

První set už Rus nezachránil a vyrovnaný druhý rozhodl v tie-breaku, v kterém od stavu 0:2 získal sedm bodů v řadě. Od té doby byl na kurtu lepší. Za stavu 1:1 ve třetím setu ještě nevyužil ani jeden ze tří brejkbolů, ale uspěl na 3:2. Poprvé vzal Thiemovi servis a při svém podání nezaváhal. Vyhrál za dvě hodiny a 42 minut.

V O2 areně se hrálo kvůli koronaviru bez diváků a Medveděv se po výhře ani neradoval. Jen došel k síti, počkal na Thiema, kterému podal ruku. Zaťal vítězně pěst až o chvilku později na výzvu kameramana. „Byl to skvělý zápas, jeden z mých nejlepších proti skvělému soupeři,“ řekl Medveděv při slavnostní ceremonii.

Sedmadvacetiletý Thiem prohrál finále stejně jako loni, kdy nestačil na Řeka Stefanose Tsitsipase. „Jsem samozřejmě zklamaný, ale zároveň na sebe pyšný, protože jsem hrál celý týden výtečně,“ řekl Thiem.

V Londýně se hrálo finále ATP Tour podvanácté a naposledy. Od příštího roku bude turnaj hostit Turín.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 5,7 milionu dolarů):

Dvouhra - finále:

Medveděv (4-Rus.) - Thiem (3-Rak.) 4:6, 7:6 (7:2), 6:4.

Čtyřhra - finále:

Koolhof, Mektič (5-Niz./Chorv.) - Melzer, Roger-Vasselin (7-Rak./Fr.) 6:2, 3:6, 10:5.

Kupte si pondělní deník Sport. Dostanete dvojnásobnou dávku sportovního zpravodajství! Kupte si pondělní deník Sport. Dostanete dvojnásobnou dávku sportovního zpravodajství!Foto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud