Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tajemná smrt hokejisty Šafaříka (†43): Rodina zveřejnila parte. Co řekli kamarádi?

Autor: ris, pet, čad, red

S tou černočernou zprávou se ne a ne vyrovnat. Bývalí spoluhráči pětinásobného extraligového šampiona Michala Šafaříka truchlí nad smrtí svého kamaráda, jehož život vyhasl minulý týden při tragické autonehodě. Rodina mezitím zveřejnila datum posledního sbohem! Proběhne v pátek 27. listopadu ve Vsetíně.

ŠAfaříkovi nejbližší zveřejnili parte, na němž stojí: „S hlubokým zármutkem oznamujeme všem příbuzným, přátelům a známým, že nás navždy opustil náš milovaný syn, bratr a švagr. Zemřel nečekaně ve čtvrtek 19.listopadu.“

Ti, co ho znali, už budou na charismatického Michala jen vzpomínat. „Byl sice o řadu let mladší, ale už tehdy mi imponovala jeho až úporná snaha pořád se zlepšovat a makat na sobě,“ řekl o něm někdejší vynikající obránce a dnes trenér Antonín Stavjaňa (57). „V tak mladém věku je ho škoda. Vůbec netuším, co se stalo a jaké byly okolnosti autohavárie,“ dodala legenda, jež se s Valachy čtyřikrát radovala z extraligového titulu.

Ani policie není z té tragédie moudrá. Ví se jen to, že hokejistův chrysler sjel z neznámých důvodů mimo vozovku a zastavil se až o strom. Auto bylo na totálně na odpis. „V době našeho příjezdu byl řidič mimo vozidlo. Muž utrpěl vážná zranění, kterým na místě nehody podlehl,“ popsali hasiči ze Zlínského kraje.

„Míša byl o dva a půl roku mladší, ale od mala jsem ho moc dobře vnímal,“ vzpomínal valašský patriot Radim Tesařík (46). Společně sdíleli šatnu Valachů ve slavných letech 1997-1999. „Jako mladý kluk naskočil do týmu nabitého osobnostmi. Neměl lehké se prosadit,“ pamatuje populární »Tesil«.

Parte Michala Šafaříka, jenž zemřel během dopravní nehody ve čtvrtek 19. listopadu
Parte Michala Šafaříka, jenž zemřel během dopravní nehody ve čtvrtek 19. listopadu

Později mu dávný parťák sešel z očí. „Naposledy jsem s ním mluvil, když jsme ho s kamarády zvali na vzpomínkový zápas našeho mistrovského týmu z roku 1998 proti tehdejšímu finalistovi z Třince. Před rokem to Míša z pracovních důvodů odmítl a už jsme si spolu nezahráli,“ litoval.

To ještě nedávno extraligový plejer Ondřej Veselý (42) znal Šafaříka podstatně lépe. „Byli jsme stejně staří. Zahráli jsme si spolu ve Vsetíně i pak ve Zlíně. Tady jsme spolu seděli vedle sebe v kabině,“ prozradil tiše. „Byl ofenzivní, šikovný obránce a hezký kluk. Jako mladí jsme měli i dost volného času, který jsme trávili spolu a občas poseděli.“

Společné dýchánky se nedávnému kapitánovi Beranů vryly do paměti. „Míša nezkazil žádnou legraci. Výborný kamarád, bylo s ním veselo. Ten konec je úplně jiný. Bolí to,“ dodal Veselý.