Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Stát se vykašlal na dceru Jiřího Pomeje: Aničce odmítl přiznat sirotčí důchod

Stát se vykašlal na dceru Jiřího Pomeje: Aničce odmítl přiznat sirotčí důchod
Zdroj:
+ Dalších 6 fotografií
PŘEKVAPENÍ
Státní mašinerie zase jednou zafungovala tak, jak by asi běžný občan nečekal. Sedmiletá Anička Pomeje je dcerou loni zesnulého Jiřího Pomejeho (†54), a tak by se asi dalo čekat, že jí jako nezletilé úřady budou vyplácet sirotčí důchod. Jenže verdikt byl zamítavý.

Anička Pomeje nedostane ani korunu

„Nedávno jsme oběhávali úřady kvůli sirotčímu důchodu pro Aničku. Bylo to se zpožděním, dřív jsem na to neměla sílu. Ale to by nevadilo, vyplácí se to i zpětně. Bohužel ale nemá nárok na nic,“ řekla eXtra.cz její maminka Andrea Pomeje

Nedostane ani korunu. Jirka totiž neměl dostatečně zaplacené sociální a zdravotní pojištění. Neřešil to a podle mých informací to za něj v konkursu měla odvádět správkyně konkursní podstaty. V konkursu byl snad patnáct let, ale podle mých informací peníze od správkyně vůbec neodcházely,“ kroutí hlavou vdova po Jiřím Pomejem.

Jiří Pomeje nic nezanechal

„Nejsou to malé peníze, základní výměra je snad tři a půl tisíce, které jsem jí aspoň mohla spořit. Myslím si, že kdybych správkyni teď jménem dcery žalovala, mohla by být velká naděje na úspěch. Jenže roky se tahat po soudech?“ ptá se sama.

A rovnou si odpovídá.

„Radši ještě víc zaberu a postarám se o malou sama. A o to víc mám na paměti, že musím udělat všechno proto, abych ji tu nenechala úplně bez prostředků, kdyby se mi nedej bože něco stalo,“ dodala matka malé Aničky, která si užívá života a přeje si sestřičku

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy