Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Týdenní předpověď: Zima se hlásí o slovo, teploty budou klesat a přijde další sníh

Týdenní předpověď: Zima se hlásí o slovo, teploty budou klesat a přijde další sníh
Zdroj: unsplash.com
počasí
V posledních dnech se lidé nestačili divit příjemným teplotám a hřejivým slunečním paprskům, které pro toto listopadové období nejsou obvyklé. Ve čtvrtek přišlo ochlazení a první záchvěvy zimy, ta se bude i nadále hlásit o slovo. Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu očekávají další pokles teplot a i nadále bude na některých místech sněžit.

Zatímco ještě donedávna byly teploty nadprůměrné a odpovídaly těm, které běžně bývají v polovině října, už ve čtvrtek se o slovo přihlásila zima. Do Česka pronikl původem arktický vzduch, který přinesl citelné ochlazení a dokonce mírně sněžilo i v nížinách. Zimní charakter počasí bude pokračovat i v následujícím týdnu.

Týdenní předpověď počasí

V pondělí bude zataženo až oblačno, od západu místy, zejména v severní polovině území občasný déšť nebo přeháňky, postupně většinou nad 900 m srážky sněhové. Odpoledne a večer od severozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, na jihu a východě až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, na Moravě místy kolem 3 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s se bude odpoledne měnit na severozápadní.

V úterý bude jasno až polojasno, místy zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem 2 °C. Slabý západní vítr 1 až 4 m/s se bude měnit na jižní.

Ve středu bude na většině území zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Na horách místy a ojediněle i v nižších polohách polojasno. Ojediněle mrholení, i mrznoucí Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, při déletrvajícím slunečním svitu kolem 7 °C. Slabý, ve východní polovině území postupně mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Ve čtvrtek by podle meteorologů mělo být na většině území zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Ojediněle, postupně místy, zejména na horách, polojasno. Ojediněle mrholení, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, při déletrvajícím slunečním svitu kolem 7 °C. Slabý jižní vítr 1 až 4 m/s.

Pátek a víkend

V průběhu pátku, soboty a neděle bude oblačno až zataženo, ojediněle až polojasno. V pátek místy, v dalších dnech jen ojediněle slabý déšť nebo přeháňky, postupně od vyšších poloh srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 6 °C, zpočátku místy kolem 8 °C.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy