Cenu Emmy dostane guvernér New Yorku. Cuomo denně v televizi informoval o koronaviru

Mezi oceněnými televizní Mezinárodní cenou Emmy bude letos také jeden politik - newyorský guvernér Andrew Cuomo. Dostane ji za mistrovské využití televize k informování a uklidnění lidí v době pandemie covidu-19. Cenu převezme v pondělí večer v online přenosu.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mezi oceněnými televizní Mezinárodní cenou Emmy bude letos také jeden politik - newyorský guvernér Andrew Cuomo

Mezi oceněnými televizní Mezinárodní cenou Emmy bude letos také jeden politik - newyorský guvernér Andrew Cuomo | Foto: Andrew Kelly | Zdroj: Reuters

Andrew Cuomo začal s každodenními brífinky 2. března a před kamery usedal celých 111 následujících dní. V živém přenosu si mimo jiné nechal udělat test na koronavirus, aby dokázal, že nejde o nic náročného.

V New Yorku přibývá nakažených. Žáci a studenti znovu přejdou na online výuku

Číst článek

Guvernér státu New York divákům nabízel také úvahy o lidskosti, kterou může krizová éra v obyvatelích vyvolat, sdílel strach o svou matku a apeloval na mladé, aby neporušovali pravidla.

Mezinárodní akademie televizních umění a věd shrnuje, že Cuomo tím vytvořil televizní show s vlastními postavami i zápletkou, kterou sledovaly miliony lidí po celém světě a že se stal symbolem odhodlání bojovat s nemocí.

Cuomo ale čelí i kritice, například za to, že neochránil seniory v pečovatelských domovech, kde zemřelo přes 6500 lidí. Nařídil například, aby domovy přijímaly do péče pacienty s covidem-19 propuštěné z nemocnic.

Mezi nominovanými na Mezinárodní cenu Emmy je i český internetový seriál #martyisdead. Thriller o kyberšikaně natočený v koprodukci Bionautu a televize Mall.tv bojuje v kategorii krátkých seriálů. Může se stát prvním českým dílem, které Emmy získá.

Ladislav Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme