Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Djokovič vyrovnal Samprasův rekord, pošesté v kariéře uzavřel rok v čele žebříčku ATP

Kýžený šestý titul z Turnaje mistrů sice nezískal, přesto si Novak Djokovič jeden milník připsal. Pošesté v kariéře totiž uzavřel rok jako světová jednička a vyrovnal rekord Peta Samprase. Daniil Medvěděv zůstal po nečekaném vítězství v londýnské O2 areně čtyřkou, poražený finalista Dominic Thiem trojkou.

Novak Djokovič na Turnaji mistrů
zdroj: REUTERS

Třiatřicetiletý Djokovič převzal v anglické metropoli trofej pro světovou jedničku už minulý týden před startem Turnaje mistrů. Předtím končil sezonu na tenisovém trůnu v letech 2011, 2012, 2014, 2015 a 2018.

Z českých hráčů zakončí sezonu v první stovce světového pořadí jen Jiří Veselý, kterému patří 68. místo. Novou tuzemskou dvojkou se stal dvacetiletý Tomáš Macháč, jenž se posunul na 193. pozici a znovu vylepšil své maximum. O čtyři příčky za ním figuruje Lukáš Rosol.

Jako světová jednička ve čtyřhře se rozloučil se sezonou Kolumbijec Robert Farah před krajanem Juanem Sebastianem Cabalem. Do elitní desítky se po premiérovém triumfu na Turnaji mistrů, kterým završili první společnou sezonu, posunuli Wesley Koolhof a Nikola Mektič. Nizozemský tenista je v žebříčku pátý, jeho chorvatský partner osmý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články