Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Muž opustil karanténu, protože se chtěl poprat: Policisté mu to jako pádný důvod neuznali

Muž opustil karanténu, protože se chtěl poprat: Policisté mu to jako pádný důvod neuznali
Zdroj: Twitter
koronavirus
O sobotní noci přistihla policejní hlídka muže s vlastnoručně sepsaným zdůvodněním, proč opustil domov: "Chci někomu rozkopat hubu." Vyplnění formuláře s vysvětlením, proč je dotyčný venku v době zákazu vycházení, je ve Francii, kde od konce října kvůli koronavirové pandemii platí celostátní karanténa, povinné. V tomto případě prý ale provinilcova upřímnost strážce zákona zaskočila.

Devětatřicetiletého muže asi hodinu po půlnoci zpozorovala policejní hlídka, jak se skrývá za autem poblíž místního nádraží. "Řekl, že na někoho čekal, aby mu rozbil hubu," řekl agentuře AFP policejní náčelník Daniel Kerdraon. "Osvědčení vyplnil ručně a vepsal do něj své pravé jméno i čas odchodu z domova. Ale kolegové mu vysvětlili, že jím uvedený důvod není právoplatný," doplnil.

Fancouz pocházející z města Lannion zatím vyvázl s pokutou 135 eur, což je v přepočtu na české asi 3500 korun.

Policista nicméně ocenil, že dotyčný si "svým způsobem" dělal s dodržováním zákona starosti. "Vyšel z domu se správně vyplněným dokumentem, ale byl napomenut, že 'porvat se' není důvod, který by bylo možné uznat," dodal.

Potenciální rváč se musí v pondělí znovu dostavit na policejní komisařství v bretaňském městě aby vysvětlil, proč měl u sebe zbraň v podobě nože s vyskakovací čepelí.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy