Sám vím, co umím, komentoval Medveděv triumf na Turnaji mistrů. Výhru bere jako motivaci

Ruský tenista Daniil Medveděv bere svůj triumf na letošním ročníku Turnaje mistrů jako vzpruhu a motivaci do dalších turnajů. Čtyřiadvacetiletý hráč se stal prvním tenistou na Turnaji mistrů, který na jednom turnaji porazil první tři hráče světa

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniil Medveděv

Daniil Medveděv | Zdroj: Reuters

Vítězstvím na Turnaji mistrů se tenista Daniil Medveděv pasoval na jednoho z favoritů na zisk grandslamového titulu v blízké době. Ruský hráč v Londýně ukázal své schopnosti a do roku 2021 půjde sebevědomý.

Ruský tenista Medveděv vyhrál poprvé Turnaj mistrů. Ve finále porazil Rakušana Thiema

Číst článek

„Úroveň mé hry, zejména v posledních dvou zápasech, byla neuvěřitelná. Věděl jsem, že hraju dobře, ale nevěřil bych, kdyby mi někdo před turnajem řekl, že vyhraju. Tohle je obrovské povzbuzení do grandslamů a dalších turnajů v příštím roce. Snad takhle dokážu pokračovat,“ řekl Medveděv.

Čtyřiadvacetiletý ruský hráč se stal prvním tenistou na Turnaji mistrů a čtvrtým od vzniku okruhu ATP v roce 1990, který porazil na jednom turnaji první tři hráče světa.

Naposledy Becker

Před ním se to povedlo Němci Borisi Beckerovi ve Stockholmu v roce 1994, Srbovi Novaku Djokovićovi v Montrealu 2007 a ve stejný rok Argentinci Davidu Nalbandianovi v Madridu.

Moskevský rodák zdolal ve skupině aktuální jedničku Djokoviće, v semifinále si poradil s dvojkou Rafaelem Nadalem a ve finále s trojkou Dominicem Thiemem.

„To je úžasné, hodně to pro mě znamená,“ řekl vytáhlý tenista. „Ukazuje to, čeho jsem schopen, když hraju dobře a cítím se v pohodě fyzicky i mentálně. Sám vím, co umím, ale potřebuju to ukazovat častěji a častěji a ve více zápasech.“

Medveděvovu sílu pocítil ve finále Thiem. Rus byl skoro dva sety horší, ale udržel se ve hře, zvládl tie-break druhé sady a ve třetí měl navrch.

„Unavit Dominica v utkání na dva vítězné sety je skvělý počin. Byl to můj nejlepší zápas, protože on je skvělý,“ řekl Rus po nedělní výhře 4:6, 7:6 a 6:4, kterou vybojoval za téměř dvě a tři čtvrtě hodiny.

Medveděvův vítězný úder ve finále s Dominicem Thiemem:

Překvapením pro Medveděva byl po finále rozhovor s krajanem Nikolajem Davyděnkem, který triumfoval na Turnaji mistrů v Londýně jako první Rus v roce 2009. Finále totiž komentoval pro ruskou televizi.

„Byl jsem nadšený, protože byl mým idolem, když už jsem vyrůstal. A když už jsem začínal hrát tenis celkem slušně, tak jsem ho sledoval, protože hrál neuvěřitelně,“ uvedl Medveděv.

Doufá, že bude součástí nové tenisové éry. S Thiemem, Stefanosem Tsitsipasem z Řecka či Němcem Alexanderem Zverevem by mohli být rivaly a zvedat diváky ze sedadel podobně jako bitvy Rogera Federera, Nadala a Djokoviće.

„Snad tady taky budeme dlouho a motivovat další. Ale není snadné vydržet na vysoké úrovni, i když oni to zvládli dvě tři generace,“ řekl Medveděv.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme