Hlavní obsah

Twitter předá oficiální prezidentský účet Bidenovi

Právo, CNN, ROŠ

Úderem poledne 20. ledna, kdy demokrat Joe Biden složí přísahu prezidenta USA, předá mu sociální síť Twitter oficiální prezidentský účet @POTUS (President of the United States) bez ohledu na to, co si o tom myslí dosavadní šéf Bílého domu Donald Trump.

Foto: Mike Blake, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Poté, co společnost svůj záměr oznámila, dal se Trump v nepolevující snaze zpochybnit vítězství svého politického soka slyšet, že to je „předčasné“.

Na Jill Bidenovou Twitter obdobně přenese účet první dámy @ FLOTUS, na Kamalu Harrisovou účet viceprezidentky @VP a tak dále.

Trump bude přísněji regulován

Tato změna se nicméně Trumpa výrazněji nedotkne, jelikož pro své twitterové působení používá převážně svůj osobní účet @realDonaldTrump.

Twitter by mohl zablokovat Trumpa, pokud prohraje. Bannonův účet už smazal

Internet a PC

Trump však musí počítat s tím, že po odchodu z funkce bude tento jeho twitterový profil patrně přísněji regulovaný z hledisek případného šíření dezinformací, upozornil server Business Insider. Pokud na něm bude nadále zveřejňovat věci, které Twitter vyhodnotí jako nepodložené dezinformace, může se mu stát, že mu coby soukromé osobě bude účet zablokován. Zatím je u mnoha Trumpových tweetů, v nichž tvrdí, že volby byly zmanipulované a že ve skutečnosti vyhrál on, jen upozornění, že obsah je zpochybněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám