České Radiokomunikace posílají Šlágr TV do konkurzu. Hudební stanice se chce bránit

Společnost Czech Digital Group ze skupiny České Radiokomunikace podala Krajskému soudu v Českých Budějovicích insolvenční návrh na firmu Šlágr TV provozující stejnojmenný hudební kanál v čele s Karlem Peterkou.

Společnost Czech Digital Group ze skupiny České Radiokomunikace podala Krajskému soudu v Českých Budějovicích insolvenční návrh na firmu Šlágr TV provozující stejnojmenný hudební kanál v čele s Karlem Peterkou. Zdroj: FotoTV Šlágr, ara

Karel Peterka a jeho TV šlágr mají finanční problémy.
Majitel Šlágr TV Karel Peterka.
Například Duo Yamaha (dvojice otce Alfonze Kotvana - na snímku v pravo a syna Mariána - vlevo / zde spolu s Martinem Dejdarem u slavnostní premiéry filmu Muzzikanti v roce 2016) si díky televizy Šlágr vybudovali silnou obchodní značku. Tu využívaly díky známosti z televize při svých koncertních šňůrách.
Legendární duo Eva a Vašek. V začátcích televize Šlágr byli i oni častými hosty různých pořadů.
5
Fotogalerie

Společnost Czech Digital Group ze skupiny České Radiokomunikace podala Krajskému soudu v Českých Budějovicích insolvenční návrh na firmu Šlágr TV provozující stejnojmenný hudební kanál. Czech Digital Group tvrdí, že televizní stanice podnikatele Karla Peterky dluží firmě za telekomunikační služby 45 milionů korun. Finanční problémy sužují hudební a teleshoppingovou stanici již delší dobu. 

Czech Digital Group navrhuje řešení situace vyhlášením konkurzu na Šlágr TV a ustanovením předběžného insolvenčního správce, vyplývá ze zveřejněného insolvenčního návrhu. 

„S insolvenčním návrhem nesouhlasíme, chystáme právní obranu,“ sdělil advokát Šlágru Vít Vohánka. 

Jednání mezi oběma stranami se měla podle publikovaného dokumentu uskutečnit naposledy v listopadu. „Avšak k plnému uhrazení pohledávek s příslušenstvím ze strany dlužníka nedošlo, naopak dlužné pohledávky s příslušenstvím každý měsíc v podstatě nekontrolovatelně narůstaly a narůstají a dlužník sám opakovaně uvádí, a to i v médiích, že není schopen hradit své závazky,“ stojí v insolvenčním návrhu Czech Digital Group. 

Do křížku se obě strany dostaly již v srpnu. Tehdy České Radiokomunikace kvůli dluhům televize ukončily vysílání obou jejích kanálů Šlágr TV a Šlágr 2. Stanice si následně zajistila přenos signálu přes společnost Digital Broadcasting.