V prosinci letošního roku to bude již sedm let, co závodník Michael Schumacher prodělal téměř fatální uraz hlavy, když lyžoval společně se svým synem v Savojských alpách. Od té doby není o jeho stavu moc informací známých. Jeho fanoušci a obdivovatelé se tak mohou jen domnívat, jak na tom jejich idol vlastně je.

Rodina všechny zprávy úzkostlivě tají. Čas od času se však stane, že někteří z rodinných známých alespoň nastíní, co nového u Michaela Schumachera je. Prezident Mezinárodní automobilové federace Jean Todt patří mezi hrstku vyvolených, která Schumachera pravidelně navštěvuje. Co charismatický Francouz prozradil?

Ve stopách slavného tatínka se vydal i syn Michaela Schumachera Mick. Ten co nevidět skočí do seriálu Formule 1. Jean Todt tak neunikl otázce novinářů, zda je Michael vůbec schopen sledovat kariéru svého syna. „Jistěže to vnímá. Je to pro Micka velká výzva a všichni věříme, že od příští sezony bude jméno Schumacher opět součástí nejprestižnějších závodů světa,” nechal se Todt slyšet podle Blesku.

To, jak na tom Michael Schumacher zdravotně je, nastínil i jeho kamarád závodník Filipe Massa. „Vím, jak na tom je. Mám informace. Důležité je to, že víme, že situace, ve které se momentálně nachází, není jednoduchá. Michal je v těžké fázi a musíme ho i jeho rodinu respektovat,” prozradil před několika týdny Massa deníku Mirror.

K tragédii došlo 29. prosince 2013. Tehdy totiž Michael Schumacher lyžoval společně se svým synem Mickem ve francouzských Alpách a v nezajištěné zóně upadl a ve vysoké rychlosti narazil hlavou do kamene. Život mu zachránila lyžařská helma a legenda závodů byla letecky převezena do nemocnice.

Tam Schumachera čekaly dvě operace. Následně byl uveden do umělého spánku a lékaři potvrdili, že byl jeho stav stabilizovaný. V červnu následujícího roku bylo veřejnosti oznámeno, že Michael konečně přišel k vědomí.