Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

První pochyby! Jaromír Jágr (48) přiznal: Už nemám chuť pokračovat!

Autor: ris, ama

Sednul do letadla a vydal se na štreku do oblíbeného Ruska, kde promluvil o svojí končící kariéře! Jaromír Jágr (48) přiznal, že už mu do hokeje chybí chuť. „Už nemám motivaci pokračovat,“ uvedl.

Kladenský patriot zamířil do Moskvy, kde má momentálně domácí azyl jeho milovaný Avangard Omsk, v němž prožil čtyři úspěšné sezony. Jenže, kdeže loňské sněhy jsou.

Jágrovi dnes táhne na padesát a být na ledě už pro něj není takovou vášní, jako když pln sil brázdil kluziště v NHL. „Letos byla kvůli covidu na celém světě zvláštní situace. Netrénoval jsem jako v předchozích letech, ale tuhle sezonu chci ještě dohrát,“ sdělil ruským novinářům podle webu championat.ru.

Jaromír Jágr vyrazil do Omsku na výroční zápas.
Jaromír Jágr vyrazil do Omsku na výroční zápas.

„S největší pravděpodobností se vrátím na play off,“ uvedl všechno na pravou míru. Jeho touhou je pomoci mateřské »Poldi« zpátky mezi elitu. „Chci být hráčem, který pomáhá týmu, což teď nejsem,“ dodal.

O tom, jak dlouho bude ještě plejerem, nechtěl spekulovat. Konec je ale blíž, než kdykoliv předtím. „Hokej je čím dál těžší. Trochu jsem ztratil chuť, když jsem chtěl všem dokázat, že se zlepšuji a zlepšuji. Nemám dostatečnou motivaci pokračovat,“ přiznal na rovinu. „Ale jedno chci říct. Tohle není moje poslední sezona. Měli jsme hrát ve Špindlerově Mlýně »Winter Classic« pod širým nebem, kterou kvůli koronaviru odložili. To si nemůžu nechat ujít, a tak ještě nemůžu skončit,“ uzavřela osmašedesátka.