Hlavní obsah

V Británii se v prosinci otevřou obchody i sportoviště

Londýn

Po skončení celostátní uzávěry 2. prosince budou moci lidé v méně zasažených oblastech Spojeného království opět chodit na sportovní zápasy, setkávat se venku, otevřou se obchody, tělocvičny a budou povolené volnočasové aktivity. Restauracím a barům se prodlouží otevírací doba do 23 hodin. V pondělí o tom informoval premiér Boris Johnson na tiskové konferenci.

Foto: John Sibley, Reuters

Londýnský autobus projíždí kolem výzvy k dodržování opatření a nevycházení

Článek

Zařazení jednotlivých regionů v rámci třístupňového systému britská vláda ohlásí ve čtvrtek. Pravidla budou aktualizována každých 14 dní, konec se předpokládá v březnu.

Pravidla pro cestování o Vánocích vláda oznámí později. Koronavirus "neví, že jsou Vánoce", řekl Johnson v projevu v Dolní sněmovně a vyzval spoluobčany, aby dobře zvážili návštěvy starších příbuzných, píše server BBC News.

Skotsko se kvůli koronaviru uzavřelo zbytku Británie

Koronavirus

Britský plán na překonání zimy stojí na masivním testování a používání vakcíny. Rychlotesty chce premiér Johnson používat pro studenty, kteří budou cestovat domů, pro seniory, pro personál ve věznicích, v potravinářské výrobě nebo pro všechny, kdo manipulují s vakcínou.

Od 2. prosince se pro britské sportovní nadšence otevřou stadiony, zápasy budou moci sledovat až 4000 diváků, pokud to nebude více než 50 procent kapacity zařízení.

Británie, která má asi 66 milionů obyvatel, za pondělí ohlásila 15 450 nových případů koronaviru, v neděli to bylo 18 662 případů. S covidem-19 zemřelo za poslední den 206 pacientů, v neděli Británie zaznamenala 398 úmrtí.

Reklama

Výběr článků

Načítám