Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Všetky hlavy sa za ním otáčajú: FOTO Mladík si kvôli lockdownom adoptoval netradičných miláčikov

Sven Kirby Zobraziť galériu (3)
Sven Kirby (Zdroj: FB/Sven Kirby )

LEEDS - Sven Kirby z anglického Leedsu si počas pandémie adoptoval dve husi. Aby s nimi mohol zájsť do miestnej krčmy, pravidelne im nasadzuje plienky. Netají sa tým, že na uliciach spolu so svojimi domácimi miláčikmi púta pozornosť. Husi ho dokonca vnímajú ako svojho "otca".

34-ročného Svena Kirbyho z Leedsu ľudia počas prechádzok nedokážu prehliadnuť. Po jeho boku totiž vždy kráča Norbert a Beep Beep - dve husi, ktoré si kúpil počas pandémie. Svojich domácich miláčikov kúpil ešte v júni za takmer 90 eur, aby mu robili spoločnosť počas lockdownov. Podľa jeho slov sa husi pohybujú slobodne po dome a keď je pekne, púšťa ich von na dvor.

Všetky hlavy sa za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Sven Kirby )

FOTO Mladík má nezvyčajnú záľubu: Skúša kvalitu lavičiek, ľudia ho zbožňujú

„Viem, že hus je zvláštne zviera, ale je to niečo, čo som už istý čas chcel. Mohol som mať psa, ale keďže pracujem na plný úväzok, nemyslel som si, že je to veľmi spravodlivé. Husi si vyžadujú oveľa menšiu pozornosť,“ vysvetlil Sven. Dodal, že obe má veľmi rád a je s nimi skvelá zábava.

Svenovi sa myšlienka chovu husí zapáčila už pred niekoľkými rokmi, keď bol v Yorku na návšteve u svojej vtedajšej priateľky a pri brehu rieky zbadal zatúlané husi. „Moja bývalá nebola príliš nadšená touto myšlienkou, takže keď sme sa rozišli, rozhodol som sa, že je to moja šanca, kedy to môžem konečne urobiť,“ priblížil Sven.

Počas prvého lockdownu zistil, že najbližší chovateľ býva v Granthame v Lincolnshire, a tak sa vydal na vyše 250-kilometrovú cestu. Domov prišiel s obrovskými husami Toulouse, ktoré sa často chovajú pre foie gras. Vo všeobecnosti sú veľmi poslušné a dožívajú sa až 40 rokov. Potvrdil to aj Sven, ktorý s husami doposiaľ nemal žiadny problém.

Všetky hlavy sa za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Sven Kirby )

Rovnako nenáročná je aj ich údržba. 80 percent ich stravy tvorí tráva, takže nejde o príliš nákladné zvieratá. Svenovi sa ale nedarí naučiť ich "na nočník", preto musí kupovať špeciálne plienky. „Sú to veľmi šťastné a priateľské zvieratá. Vychovávam ich prakticky od ich narodenia, takže ma vnímajú ako svojho otca, všade za mnou chodia,“ zdôverila sa Sven.

Sven pracuje päť dní v týždni, takže Norberta a Beep Beepa vždy cez víkend berie na prechádzky. Priznal, že sa za nimi otočí množstvo hláv a ľudia prekvapene pozerajú na jeho spoločnosť. Dokonca so svojimi domácimi miláčikmi navštevuje aj miestnu krčmu.

Viac o téme: HusDomovChov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu