clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 24.11.2020

Proti Chrudimi chce Dukla prodloužit domácí neporazitelnost

Čtyři zápasy a ani jedna porážka. Taková je bilance fotbalistů Dukly na domácím hřišti v letošní sezoně. V 9. kole proti Chrudimi chce tuto sérii prodloužit. A také konečně naplno bodovat. Úvodní výkop je naplánovaný netradičně ve středu od 13:30. Zápas budete moci sledovat živě na FORTUNA TV.

Týmy vstoupí do zápasu jako sousedé v tabulce. Dukla je lépe postavená (7. místo) jen díky lepšímu skóre, jinak má stejně jako Chrudim 10 bodů. Východočeši však na rozdíl od Dukly zapsali z osmi zápasů tři domácí výhry (proti Táborsku, Varnsdorfu a Vyšehradu). Pražané zažili tříbodové zápasy jen dva – na Strahově proti Vyšehradu a doma s Třincem.

Venku se v letošní sezoně Chrudimi nedaří, v tabulce zápasů na hřištích soupeře je horší jen Vyšehrad. Chrudimští hráli venku tři zápasy, vstřelili jen jeden gól a vybojovali pouze bod za remízu 1:1 v Ústí nad Labem.

Dukla je v tomto ročníku na domácím trávníku zatím neporažená. Už čtyři kola ale vyhlíží vítězství. To nepřišlo ani v nedělním utkání po reprezentační pauze ve Vlašimi, kde jsme i přes zlepšený výkon ve druhé půli prohráli 0:1.

Výhodou může být, že zápasy teď jdou v rychlém sledu, takže mohou fotbalisté mizerný výsledek hodit brzy za hlavu a začít nanovo. Hraje se dvakrát týdně v režimu středa-víkend.

„Je to celkem náročná série, která je pro všechny týmy stejná. Chtěli jsme ji úspěšně zahájit už ve Vlašimi, ale zápas byl z naší strany svázaný trémou a hlavně v prvním poločase jsem v našem výkonu postrádal agresivitu a vášeň. Nezbývá nám nic jiného, než pracovat dál a začít vítězit. S aktuálními výsledky nemůže být spokojený asi nikdo,“ řekl Roman Skuhravý, trenér Dukly.

Chrudim v posledním utkání také prohrála, a sice doma s Prostějovem 1:2. V minulém ročníku platilo, že vzájemné zápasy ovládl vždy domácí tým. Na východě Čech se hrálo v říjnu 3:2, v Praze pak Dukla vyhrála přesvědčivě 3:0 po gólech Ayonga, Kozmy a Preislera.

Vzájemné zápasy v loňské sezoně:

13. kolo, MFK Chrudim – Dukla Praha 3:2 (1:2)
Branky: 36. Sulík (pen.), 77. Rybička, 89. Ujec – 15. Kozma, 26. Koval‘

Sestava Dukly: Hruška – Souček, Piroch, Chlumecký – Tetour, Kozma, Krunert (86. Ayong), Koval‘ (69. Douděra), Preisler – Hašek, Hadaščok (78. Holík).

27. kolo, FK Dukla Praha – MFK Chrudim 3:0 (2:0)
Branky: 5. Ayong, 33. Kozma, 53. Preisler

Sestava Dukly: Rada – Dancák, Piroch, Jakab – Kozma, Tetour, Doumbia (66. Fábry), Souček (73. Ullman), Preisler (84. Hadaščok) – Holík (84. Koval‘), Ayong (66. Krunert).