Hlavní obsah

Brno - Vítkovice 2:3Kometa doma chvíli před koncem vedla, v závěru však nečekaně zhasla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Mikyska 0 : 1
28. Schneider 1 : 1
49. Mueller 2 : 1
52. Hruška 2 : 2
59. Trška 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno prohráli v úterní dohrávce 5. kola Tipsport extraligy doma s Vítkovicemi těsně 2:3. V čase 58:23 rozhodl utkání v přesilové hře obránce Peter Trška.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Josef Mikyska z Vítkovic před brankářem Brna Karlem Vejmelkou (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Kometa hned po 91 sekundách hry prohrávala. Nedůsledné bránění domácích umožnilo zblízka zakončit úspěšně Mikyskovi. Brňané měli možnost brzy vyrovnat, ale Zaťovič se neprosadil. Vítkovicím se dařilo dobře bránit střední pásmo, přes které se domácí jen těžko dostávali. Proto na jejich straně nepřibývaly šance. Jedna přišla až v přesilovce v poslední minutě první třetiny, ale Němcova rána jen orazítkovala tyč.

Do výraznějšího náporu se Brno nedostalo ani po první přestávce, neboť marně hledalo recept na překonání obranného valu soupeře. Podařilo se to až ve 28. minutě, Schneiderovu střelu srazil hostující obránce, rakouský útočník se nejlépe zorientoval a prostřelil Miroslava Svobodu na podruhé.

Gól přinesl větší útočnou snahu na obou stranách, prim ale hráli brankáři. Vejmelka ustál kanonády při dvou přesilovkách Vítkovic, jejich gólmanu Svobodovi zase pomohla tyč po střele Süsse a břevno po ráně Zaťoviče.

Třetí třetina se stala bojem o vedoucí gól. Už po 13 vteřinách jej měl na holi Lakatoš, ale Vejmelka byl proti. Brno se však v posledních zápasech může spolehnout na první údernou formaci. Její spolupráci dotáhl do gólového konce Mueller střelou z mezikruží.

O vyrovnání se postaral bývalý brněnský hráč Hruška, který dorazil tvrdou ránu Romana Poláka. Závěr rozhodly přesilovky. Zatímco Kometa tu svoji nevyužila, Vítkovice zásluhou bomby od modré z hole Tršky ano. Domů si tak vezou tři body i proto, že ubránili power play domácích.

Dohrávka 5. kola hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 28. Schneider (Vincour, Klepiš), 49. Mueller (P. Holík, Zaťovič) - 2. J. Mikyska (R. Černý, P. Trška), 52. J. Hruška (R. Polák), 59. P. Trška (Polášek). Rozhodčí: Kika, Micka - Ganger, Klouček. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Bez diváků.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Freibergs, Pyrochta, J. Zbořil, S. Svozil, Gulaši - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Schneider, Klepiš, Vincour - Kunc, Süss, DeFazio - L. Horký, Brabenec, Plášek - Matěj Svoboda. Trenér: Horáček.
Vítkovice: Miroslav Svoboda - Štencel, R. Polák, L. Kovář, Polášek, P. Trška, R. Černý, Koch - Lakatoš, J. Hruška, Schleiss - Mallet, Marosz, L. Krenželok - Šišovský, J. Mikyska, Dej - Bernovský, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice