Liga mistrů: Vaclík vychytal Seville postup do osmifinále, postupují i Juventus, Barcelona a Chelsea

Fotbalisté Sevilly, Chelsea, Barcelony a Juventusu postoupili do osmifinále Ligy mistrů jako první čtyři týmy v aktuální sezoně. Španělští úřadující šampioni Evropské ligy s brankářem Tomášem Vaclíkem ve čtvrtém kole zvítězili na stadionu Krasnodaru 2:1. Londýnský tým dosáhl stejného výsledku ve druhém zápase skupiny E v Rennes.

Tento článek je více než rok starý.

Krasnodar (Aktualizováno: 23:33 24. 11. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vaclík

Tomáš Vaclík | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Vaclík poprvé v tomto ročníku nastoupil za Sevillu ve druhém soutěžním utkání po sobě, protože jeho konkurent Jasín Bunú byl pozitivně testován na koronavirus. Hosté výborně odstartovali a už ve čtvrté minutě je poslal do vedení Ivan Rakitič povedenou ranou z voleje.

Vaclík dvakrát inkasoval, Sevilla přesto zvládla přestřelku s Vigem. Barcelona nestačila na Atlético

Číst článek

Krasnodar mohl krátce po změně stran odpovědět. Rémy Cabella obešel Vaclíka, ale jeho střelu vracející se obránce Jules Koundé ve skluzu srazil do tyčky. V 56. minutě už vyrovnal Wanderson tečovaným pokusem. Až v páté minutě nastavení rozhodl Munir.

Chelsea na začátku listopadu v Londýně porazila Rennes hladce 3:0 a dobře začala také na hřišti francouzského soupeře, když ve 22. minutě otevřel skóre Callum Hudson-Odoi. Domácí po změně stran favorita zatlačili a v 85. minutě srovnal Serhou Guirassy z rohu.

Poslední slovo však měl v první minutě nastavení střídající Olivier Giroud. „Blues“ zvítězili v šestém soutěžním utkání za sebou a stejně jako Sevilla mají ve skupině 10 bodů.

Messi na Ukrajině chyběl

Barceloně na Ukrajině chybělo několik zraněných hráčů i hvězdný kapitán Lionel Messi, kterého trenér Ronald Koeman šetřil. Favorit se v improvizované sestavě v první půli hledal, ale po změně stran dominoval.

V 52. minutě otevřel skóre Sergiňo Dest. Chvíli nato zvýšil Martin Braithwaite a dánský útočník pak ještě proměnil penaltu. V nastavení vstřelil čtvrtou branku střídající Antoine Griezmann.

Turci v Turíně málem překvapili

Ferencváros v Turíně překvapivě skóroval jako první, ale na vedoucí zásah Myrta Uzuniho z 19. minuty odpověděl ještě před pauzou Cristiano Ronaldo.

Ve druhém poločase měli domácí převahu a dvakrát trefili tyčku, kýženou vítěznou branku Juventusu vstřelil až ve druhé minutě nastavení střídající Álvaro Morata.

Český útočník Michael Krmenčík nastoupil v základní sestavě Brugg na stadionu Dortmundu, kde belgický tým prohrál 0:3. Dva góly zaznamenal Erling Haaland.

Dvacetiletý norský útočník během kariéry v LM nasázel 16 branek v pouhých 12 zápasech. Jednou se trefil Jadon Sancho. Borussia vede tabulku skupinu F s devíti body.

Druhé místo dál drží Lazio, které v Římě zdolalo Petrohrad 3:1 i díky dvěma gólům Cira Immobileho. Bruggy jsou třetí se čtyřmi body, Zenit s jedním bodem přišel o šanci na postup.

Manchester Unt. nezaváhal

Manchester United doma porazil Basaksehir 4:1 a oplatil tureckému celku nečekanou prohru 1:2 z Istanbulu. „Rudí ďáblové“ s devíti body vedou skupinu H.

V úvodním poločase se dvakrát trefil Bruno Fernandes a Marcus Rashford z penalty, v 75. minutě porážku hostů zmírnil Deniz Türüc, ale poslední slovo měl v nastavení Daniel James.

Paris St. Germain na svém stadionu zdolal Lipsko 1:0 a vystřídal soupeře na druhém místě tabulky. Obě mužstva mají šest bodů.

Francouzskému finalistovi minulého ročníku zařídil důležité vítězství v 11. minutě proměněnou penaltou Neymar, který se vrátil do sestavy po svalovém zranění.

Výsledky všech úterních zápasů Ligy mistrů:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme