Hlavní obsah

Budějovice - Bohemians 1905 2:1Dynamo po senzační výhře na Spartě porazilo i Bohemku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Čolič (penalta) 1 : 0
44. Mészáros 2 : 0
61. Hůlka 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Po triumfu na Letné proti Spartě skolili ve středu i další pražský tým. Fotbalisté Českých Budějovic v dohrávce 5. ligového kola udolali oslabené Bohemians 2:1. Ústřední postavou se přitom stal Karel Mészáros, po faulu na něj proměnil pokutový kop Čolič a poté sám vstřelil druhý gól. Jihočeši vůbec poprvé v sezoně vyhráli na domácím hřišti a posunuli se v tabulce na dvanácté místo.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Střelec druhého gólu Dynama proti Bohemians Karol Mészáros se raduje se spoluhráči.

Článek

Přesně před dvěma měsíci byl tento zápas odložen kvůli koronaviru, který se prohnal kabinou Českých Budějovic. Tentokrát zase covid-19 zasáhl partu Klokanů. Na Střelecký ostrov dorazili i vinou zranění bez jedenácti hráčů. Chyběli třeba Jindřišek, Vaníček, Ljovin a také hlavní trenér Klusáček.

Tým tak vedl do boje jeho asistent Brabec a jeho svěřenci si dlouho počínali statečně. Obranu provětrávali, jako první zahrozil Květ, jehož ránu vyrazil Drobný. V závěru zase Čolič zblokoval Pulkrabův pokus zblízka na roh.

Budějovičtí byli v první půli o něco aktivnější a hlavně efektivnější, byť na první velkou možnost čekali až do 27. minuty. Šulc krásně uvolnil Brandnera, který byl sice při střele zablokovaný, stačil ale ještě posunout balon Van Burenovi, ten ovšem přestřelil.

Klíčový moment pak nastal v závěru poločasu. Mészáros se ve 38. minutě prodral přes několik protihráčů až do vápna, Vacek ho fauloval a Čolič z penalty poslal střelou k pravé tyči domácí do vedení. Uběhlo jen šest minut, když Brandner vysunul Mészárose a slovenský záložník se po gólu na Letné trefil i proti Bohemians. Přízemní ranou podruhé rozvlnil síť.

Jenže zelenobílí nic nezabalili a duel zdramatizovali. Po pauze si vytvořili několik velkých příležitostí. Pulkrabovu hlavičku zachytil Drobný, jenž se vyznamenal i po střele Vacka a dorážce Pulkraba. V 60. minutě ale už čistý štít neudržel. Po rohovém kopu pálil z první Hůlka a míč ztečoval do sítě Van Buren.

Pražané cítili šanci, jenže hlavičku střídajícího Necida vytáhl Drobný. Klokani sahali po remíze, na jihu Čech ale nakonec padli 1:2.

5. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905 2:1 (2:0)
Branky: 38. Čolič z pen, 44. Mészáros - 61. Hůlka. Rozhodčí: Pechanec - Kubr, Flimmel - Denev (video). ŽK: Čavoš, Talověrov - Vacek, Vondra, Pulkrab. Bez diváků.
Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Králik, Talověrov, Skovajsa - Van Buren (89. P. Novák), Šulc (73. Valenta), Čavoš, Javorek, Mészáros (90. Mršič) - Brandner. Trenér: Horejš.
Bohemians: Le Giang - Köstl, Bederka, Vondra - Hronek, Hůlka, Vacek (68. Necid), Schumacher - Keita (88. Osmančík), Pulkrab, Květ (88. V. Novák). Trenér: Brabec.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: