Pohledový beton je nabízen nejen v různých odstínech šedi, ale také v probarvených variantách nebo v čistě bílé barvě. Vzhled šedého betonového povrchu však u designérů dosáhl v poslední době takové obliby, že jej začali imitovat i výrobci klasických dlaždic a kachlí. Šedá zkrátka není nudná. Zvlášť když ji zdobí nepravidelné vzory vykouzlené jinými odstíny. Navíc se dá kombinovat s lesklými i matnými povrchy, dekorem dřeva nebo třeba se snadno obměnitelnou vinylovou tapetou výraznější barvy.

Právě kombinace odlišných odstínů a přechody mezi různými materiály hrají v současných trendech prim a zaručí, že vás pohled na šedou neomrzí. Působí-li na vás betonová stěrka jednotvárně, zkuste jednu stěnu koupelny či její část obložit imitací kamene nebo některým z moderních bezespárových materiálů. Existuje jich více.

Jedním je například sklo, které může být dodáno v jednom vybraném odstínu nebo s libovolným grafickým motivem jako tzv. grafosklo.

„Grafický motiv pro skleněný obklad můžete vybírat nejen z předvolených motivů v našem online konfigurátoru, ale také z fotobanky Shutterstock či z vlastního archivu. Namísto fólie s natištěným dekorem lze navíc pod sklo zalaminovat i různé textilie, například 100% bavlnu,“ vyjmenovává vzhledové možnosti celoskleněných obkladů Petr Paksi ze společnosti JAP FUTURE.

Jakýkoli grafický vzor lze natisknout rovněž na tenkou dekorativní desku T.board dodávanou firmou Trachea. Její výhodou je, že se na stěnu jednoduše lepí a dá se do ní v případě potřeby snadno vrtat. Jiným alternativním materiálem pro obklady koupelnových stěn je nanolaminát SOFTIXX, který odolává vodě, silným nárazům i extrémním výkyvům teplot či působení běžných domácích chemikálií. Snadno se čistí a můžete ho použít i jako obklad nábytku.