Pavel Ryšavý
26. listopadu 2020 • 16:13

Kauza Kousal: kokain ne, THC ano. Boss Pardubic Dědek čeká na hodnoty

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Budoucnost pardubického útočníka Roberta Kousala v Dynamu je pořád otazník. Před dvěma týdny hlásily orientační policejní testy, že za volantem byl pod vlivem kokainu a marihuany. Podrobný rozbor v laboratoři potvrdil, že první test byl vadný, hráč kokain v těle neměl. Jenže stopy marihuany ano. Což potvrdila i policejní mluvčí. Hráč u sebe přitom výsledky ještě nemá. Majitel klubu Petr Dědek čeká na oficiální dokument.



Od pardubického majitele neuslyšíte žádná slova úlevy, že se kokain nepotvrdil. Stále čeká, až mu útočník ukáže oficiální dokument s výsledky krevního rozboru policie. Ten útočník zatím neobdržel, i když policejní mluvčí potvrdila pro pardubickou Mladou Frontu, že hokejista měl v těle stopy THC.

„Ano, stále čekáme na výsledek. Pokud se prokáže užití marihuany, na rozhodnutí klubu se nic nemění. Robert Kousal by skončil. Žádné výjimky neexistují, nebudeme řešit, jaká by to byla droga, hráč ji užít nesmí. Tohle se zkrátka neslučuje s vizí nového Dynama,“ pravil majitel klubu Petr Dědek, který nedávno v klubu nechal provést i namátkové testy na drogy. Všichni hráči i členové realizačního týmu byli negativní.

Rozbory krve mohou najít i minimální hodnoty, které se dají vykládat i jinak, než že by hráč musel kouřit marihuanu. Tím pádem je možné, že by měl hokejista v krvi pouze stopové množství a nevykazoval by hodnoty uživatele drogy. V tom případě by se vrátil k týmu. Jako zvláštní se jen jeví v tuto chvíli fakt, že policie veřejně komentuje výsledky, aniž by je postižená osoba sama měla u sebe.

Pokud by ale testy ukázaly vyšší hodnoty, pro Pardubice není polehčující okolnost, jakou drogu hokejista užije. „Tohle bychom určitě neřešili. Marihuana je droga, nepovolená látka a máme nějak nastavená pravidla. Robert Kousal patří mezi klíčové hráče, stále je ale mimo sestavu a čekáme, jaké uvidíme hodnoty. Všichni si přejeme, aby se Robert mohl vrátit k týmu,“ dodal Petr Dědek.

iSport podcast: Kousalova kokainová aféra. Zaměřuje se policie v Pardubicích na hokejisty?
Video se připravuje ...

iSport podcast: Cirkus Pardubice? Majitel Dědek jde správným směrem. Ale co lidé okolo?
Video se připravuje ...

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud