26. listopadu 2020 • 21:00

Sparta - Celtic 4:1. Skvělý obrat na Letné! Dvakrát pálil Juliš

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
58
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty porazili ve 4. kole základní skupiny Evropské ligy na domácím hřišti Celtic 4:1. Zopakovali tak výsledek ze Skotska a oživili naděje na postup do jarní části. Dnešní vítězství řidil dvěma góly Lukáš Juliš, který dohromady v obou zápasech glasgowskému týmu nastřílel pět branek. Po jednom gólu se za Letenské prosadil Dávid Hancko a v závěru pečetil výhru Srdjan Plavšič. Na dva góly nahrával kapitán Bořek Dočkal.



Sparta po dvou porážkách v české lize nastoupila s několika změnami v sestavě. Vypadli brankář Heča, stoper Lischka a záložník Plavšič. V základu se naopak objevili gólman Nita, Trávník a především uzdravený obránce Hancko, se kterým v tříčlenné obraně nastoupili Pavelka s Plechatým.

Domácí měli od začátku navrch, ale jako první se z ojedinělé šance prosadil Celtic. V 15. minutě dostal míč do běhu Édouard, uvolnil se přes Hancka a zamířil přesně k tyči. Sparta poté soupeře zatlačila a slovenský obránce v 26. minutě zaváhání odčinil, když po rohu vyrovnal.

O dvanáct minut později už Sparta vedla. Brankář Bain i obránci Celticu podcenili Dočkalovu přihrávku, ke které se dostal volný Juliš a bez problémů skóroval. Domácí navíc neměli daleko ke třetímu gólu, ale Krejčí mladší v nastavení po Dočkalovu přímém kopu hlavičkoval pouze do tyče.

Po přestávce však Sparta zcela vypadla z role, převahu převzali hosté a nebyli daleko od vyrovnání. V 48. minutě musel Nita vytáhnout skvělý zákrok po Édouardovu přímém kopu. Po hodině hry zase letenský gólman vychytal útočníka Celticu i podruhé, tentokrát po střele zblízka.

Sparta se ve druhém poločase dostala do první šance až v 80. minutě a hned z toho byl třetí gól. Karlsson po brejku našel centrem rozběhnutého Juliše, jenž se z malého vápna nemýlil. Sparťanský útočník navázal na tři týdny starý hattrick z Glasgow, kterým přispěl k výhře 4:1. Tu Pražané po Plavšičově akci v nastavení zopakovali i doma.

Letenským k návratu do boje o postup pomohl i výsledek druhého utkání, v němž Lille remizovalo 1:1 s AC Milán. Spartě tak patří s šesti body třetí místo s minimální ztrátou na první dvě postupové příčky. Na první Lille, na jehož hřišti se představí za týden, ztrácí dva body. Za druhým AC Milán zaostávají Pražané o bod. Celtic je s jedním bodem poslední.

Góly

Domácí: 26. Hancko, 38. Juliš, 80. Juliš, 90+4. Plavšić

Hosté: 15. Edouard

Sestavy

Domácí: Nita – Plechatý, Pavelka, Hancko (67. Souček) – Vindheim, Trávník (76. Ladislav Krejčí st.), Dočkal (C), Ladislav Krejčí ml., Matěj Hanousek – Juliš (86. Minčev), Moberg Karlsson (86. Plavšić).

Hosté: Bain – Elhamed, Jullien, Ajer, Laxalt – S. Brown (C) (66. Rogic), C. McGregor – R. Christie, Ntcham, M. Elyounoussi – Edouard (82. Klimala).

Náhradníci

Domácí: Heča, Holec, Souček, Krejčí st., Minčev, Lischka, Vitík, Plavšić, Wiesner, Gabriel, Gelašvili

Hosté: Barkas, Hazard, Ajeti, Bitton, Taylor, Duffy, Frimpong, Klimala, Henderson, Rogic

Karty

Domácí: Vindheim, Ladislav Krejčí ml., Souček

Rozhodčí

Stieler – Pickel, Schaal (vš. Německo)

Stadion

Generali Česká pojišťovna Arena, Praha - Bubeneč

Z V R P Skóre B
1. Milán 6 4 1 1 12:7 13
2. Lille 6 3 2 1 14:8 11
3. Sparta 6 2 0 4 10:12 6
4. Celtic 6 1 1 4 10:19 4

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
58

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud