‚Byly to hodiny rozborů.‘ Trpišovského těší, že hráči Slavie navázali na teorii i výkonem na hřišti

Fotbalisté Slavie se výrazně přiblížili k účasti ve vyřazovací části Evropské ligy. V důležitém utkání na hřišti Nice zvítězili 3:1, díky pěkným gólům Ondřeje Lingra, Petera Olayinky a Abdallaha Simy a také proto, že se na zápas ve Francii dokázali dopředu velmi důkladně připravit.

Tento článek je více než rok starý.

Nice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jindřich Trpišovský

Jindřich Trpišovský | Zdroj: Reuters

Hodně náročná byla tentokrát teoretická příprava slávistů na utkání Evropské ligy ve francouzském Nice, ale podle trenéra Jindřicha Trpišovského se vyplatila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí výhru v Nice trenér Slavie Jindřich Trpišovský

„Bylo to strašně náročný se na ten zápas připravit. Byly to hodiny rozborů a možností, jak budou hrát,“ přiznal trenér Jindřich Trpišovský, že taktická příprava tentokrát mohla zatížit hlavy fotbalistů mnohem víc, než obvykle.

Francouzský soupeř bojoval v uplynulých týdnech s rozsáhlou nákazou novým typem koronaviru, takže nebylo úplně zřejmé v jakém složení bude, a pak taky, i za normálních okolností dokáže často rozestavení měnit

„Používají rozestavení, které hodně mění. Jen ve druhé půli to rozestavení měnili třikrát, takže tým zahrál skvěle po všech stránkách a dokázal na to skvěle reagovat.“

Vysvětloval Jindřich Trpišovský a pochválil hráče, že na taktickou přípravu navázali i na hřišti, i když to bylo podle záložníka Tomáše Holeše hlavně v závěru běžecky náročného duelu složité.

„Těžší to bylo, když už pak v závěru docházejí síly, ale myslím, že jsme se s tím popasovali dobře,“ hodnotil Holeš.

O postupu nemluvit

I díky tomu se teď slávisté přiblížili postupu, který mohou vybojovat už v nejbližším ze dvou zbývajících zápasů. A stačí jim k tomu za týden získat bod v domácím duelu s izraelskou Berševou, se kterou hned v úvodu soutěže poprvé a zatím naposledy ve skupině prohráli.

„Nejdůležitější bude nebavit se o tom, co to znamená, ale chtít ten zápas vyhrát.“ doplnil kouč Trpišovský, že tentokrát bude kromě taktiky zřejmě hodně důležitá i mentální příprava.

Šanci na postup si udrželi fotbalisté Sparty, kteří zvítězili nad Celticem stejně jako ve Skotsku 4:1 a přiblížili se konkurentům ve skupině, francouzskému Lille a italskému Milánu.

Naopak Liberec podlehl německému Hoffenheimu  0:2 a má už jen teoretické naděje na účast ve vyřazovací části Evropské ligy.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme