Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Fernstädtová na minulý výkon nenavázala, v Siguldě byla až desátá

Světový pohár ve skeletonu zůstal v lotyšské Siguldě, kde se jel také druhý závod seriálu. Česká reprezentantka Anna Fernstädtová minule obsadila čtvrté místo, tentokrát k němu ale měla daleko a obsadila až desátou příčku se ztrátou 155 setin sekundy na vítěznou Rakušanku Janine Flockovou.

Anna Fernstädtová
zdroj: ČTK autor: Xinhua/Edijs Palens

Pražská rodačka Fernstädtová, jež v pondělí mezi závody v Lotyšsku oslavila 24. narozeniny, se do elitní desítky posunula díky zrychlení v druhé jízdě. V obou kolech měla z osmnácti závodnic nejhorší start, který je její dlouhodobou slabinou, ale na rozdíl od minulého závodu nedokázala tentokrát počáteční ztrátu výrazněji eliminovat v samotné jízdě.

Zatímco před týdnem Fernstädtová zůstala pouze setinu sekundy pod stupni vítězů, nyní na pódiové umístění ztratila 75 setin. V průběžném pořadí SP klesla na osmou příčku.

"Nebyl to úplně můj nejlepší den. Na první jízdu jsme měli riskantně nastavené nože, led byl jiný než v tréninku, tam jsem docela ztratila. Na druhou jízdu jsme nastavení trochu změnili, vyšla dobře, s ní jsem spokojená, ale po té první jízdě už to nestačilo na lepší výsledek. Na to, že jsem měla špatný den, není desáté místo úplně špatné," uvedla Fernstädtová.

Stejně jako minulý pátek vyhrála suverénně Janine Flocková. Rakušanka vylepšila v obou jízdách rekord dráhy a druhou v pořadí Jelenu Nikitinovou z Ruska porazila o 65 setin. O třetí pozici se s odstupem rovných osmi desetin podělily Kimberley Bosová z Nizozemska a Němka Tina Hermannová.

Program druhého dílu SP v Siguldě pokračuje o víkendu závody dvojbobů. V prosinci čekají skeletonisty a bobisty dva víkendy v Innsbrucku.

SP v jízdě na skeletonu v Siguldě (Lotyšsko):

Ženy: 1. Flocková (Rak.) 1:42,93 (51,47+51,46), 2. Nikitinová (Rus.) -0,65 (51,78+51,80), 3. Bosová (Niz.) -0,80 (51,88+51,85) a Hermannová (Něm.) -0,80 (51,98+51,75), ...10. Fernstädtová (ČR) -1,55 (52,32+52,16).

Průběžné pořadí SP (po 2 závodech): 1. Flocková 450, 2. Bosová 410, 3. Nikitinová 372, ...8. Fernstädtová 336.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články