Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kontiolahti bude nakonec bez diváků, tamní úřady na poslední chvíli couvly

Úvodní závody Světového poháru v biatlonu se měly konat s diváckou kulisou, finské úřady ale den před startem rozhodly v neprospěch fanoušků. V Kontiolahti se tak bude závodit za zavřenými dveřmi, přestože organizátoři počítali s návštěvou až 4500 lidí. Přímý přenos první disciplíny – vytrvalostního závodu mužů – sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v sobotu od 10:55.

Je nám líto, video expirovalo.
Začíná SP v biatlonu, v české sestavě už nebudou Vítková se Šlesingrem

Podle agentury DPA nebyla na závody prodána ani čtvrtina vstupenek, jež byly k dispozici. Tradičně jezdí do Kontiolahti hodně biatlonových fanoušků ze sousedního Ruska, nicméně kvůli koronavirovým opatřením je pro ně cestování do Finska komplikované.

Koronavirus zasáhl také do startovní listiny úvodních závodů biatlonové sezony. Slovenská reprezentace se bude muset v Kontiolahti obejít bez elitních sester Paulíny a Ivony Fialkových, jež musely kvůli nákaze ve svém týmu zůstat v karanténě ve Švédsku.

Nadcházející biatlonové sezoně se věnoval Biatlon fokus podcast:

Rusové zase nebudou mít na startu Antona Babikova a Jevgenije Garaničeva, kteří museli do izolace po příjezdu do Finska. Testování v Kontiolahti odhalilo koronavirus také ve výpravách Lotyšska, Moldavska, Francie a Rumunska a nově také u Itálie a Polska.

Světový pohár začíná v sobotu vytrvalostními závody mužů (10:55) a žen (14:15). V neděli je na programu mužský sprint (10:20) a také sprint žen (13:30). Všechny závody nabídne ČT sport a web ctsport.cz. Druhý díl seriálu se pak pojede znovu v Kontiolahti od čtvrtka 3. prosince.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články