Magnussen míří do USA! Závodit by měl pro Chipa Ganassiho | Foto: Getty Images / Pool

Foto: Getty Images / Pool

Magnussen míří do USA! Závodit by měl pro Chipa Ganassiho

Kevin Magnussen po svém letošním konci u týmu Haas s největší pravděpodobností zamíří do Spojených států. Dánský pilot je blízko podpisu smlouvy s týmem Chipa Ganassiho pro kompletní sezonu zámořského šampionátu sportovních vozů IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Stáj Chip Ganassi Racing, která v USA dlouhodobě působí v NASCAR i IndyCar, se v příští sezoně po roční pauze vrátí na scénu sportovních vozů. Ganassi nasadí do kompletní sezony seriálu IMSA WeatherTech SportsCar Championship jeden prototyp Cadillac nejvyšší třídy DPi.

Ganassi působil v IMSA WSC s vozy Ford GT do loňského roku, kdy americká automobilka ukončila tovární program. Nyní šéf slavného týmu hledá jezdce pro nový program se sportovním prototypem. Vůz Cadillac by měl ve všech závodech příští rok podle informací webu motorsport.com pilotovat Kevin Magnussen.

Osmadvacetiletý Dán po této sezoně ukončí spolupráci s týmem Haas a formuli 1 opustí po šesti kompletních sezonách. Kromě Haasu závodil také pro McLaren a Renault.

Magnussen jako první možnost pro pokračování své kariéry zvažoval angažmá v IndyCar, týmy však na svá poslední zbývající volná místa během podzimu sháněly platící jezdce, což Dán nechtěl akceptovat.

Jeho volba tak padla na prestižní seriál sportovních vozů, kde s vozem Cadillac již působí mimo jiné další bývalý pilot F1 Felipe Nasr.

Kevinův otec Jan Magnussen, který je díky svému mnohaletému angažmá u týmu Corvette považován za legendu americké scény sportscar, prozatím odmítl přestup svého syna do USA potvrdit, podle motorsport.com se však jedná o hotovou věc.

Pokračovatel závodnického rodu Magnussenů se tak v příštím roce může těšit na slavné závody, jako jsou 24 hodin v Daytoně, 12 hodin na Sebringu nebo Petit Le Mans.

Za volantem prototypu týmu Chip Ganassi Racing by se Magnussen mohl střídat se zkušeným Holanďanem Rengerem van der Zandem, který do této sezony pilotoval shodný prototyp Cadillac ve službách stáje Wayna Taylora. Pro vytrvalostní závody by chtěl Ganassi jako třetího pilota získat šestinásobného šampiona IndyCar Scotta Dixona, který pro Ganassiho tým právě v americkém formulovém šampionátu závodí.

Nová sezona IMSA WSC odstartuje v Daytoně 30. a 31. ledna.

Doporučujeme

Články odjinud