Verstappen jezdil v Turecku se špatně nastaveným křídlem

Verstappen jezdil v Turecku se špatně nastaveným křídlem

Max Verstappen dokončil závod v Turecku na šestém místě a to poté, co se na trati roztočil. V Bahrajnu prozradil, že jezdil se špatně nastaveným předním křídlem.

Max Verstappen prozradil, že si při zastávce v boxech nechal přenastavit přední křídlo. Při tomto nastavování ale skončila jedna strana vztlakových klapek nakloněná o sedm stupňů odlišně od druhé, což mělo samozřejmě významný vliv na stabilitu vozu.

Verstappen uvedl, že nové přední křídlo, které použil v Turecku, se přenastavovalo odlišným způsobem – s nástrojem, který mění úhel klapek, je třeba otočit opačným směrem než u předchozího designu křídla.

Jeden z mechaniků ale v boxech otočil nástrojem standardním způsobem, což mělo za následek, že byla jedna strana klapek otočena špatně. 

„Bylo to nedorozumění,“ vysvětlil Verstappen, kterého cituje Motorsport.com. „Před závodem nám bylo řečeno, co máme dělat. Ve srovnání se všemi ostatními křídly se tohle otáčelo opačně, protože bylo nové.“

Red Bull nechce, aby se situace opakovala, a tak revidoval křídlo pro tento víkend. Úpravy jsou prováděny stejným způsobem jako dříve.

„Samozřejmě se to už nestane, protože nyní všechna křídla fungují znovu stejně a všechna se otáčejí stejně.“

„V Turecku jsme měli jen jedno nové přední křídlo, o kterém jsem si myslel, že je o tomto víkendu lepší, takže jsem ho chtěl použít po zbytek víkendu. Jen tohle křídlo se otáčelo opačně, takže si myslím, že se něco pokazilo s jeho přenastavením.“

Doporučujeme

Články odjinud