Holčička se narodila už v sobotu, ale s přítelem Markem Lejskem oznámili šťastnou novinu fanouškům až dnes.

„21.11.2020 Datum, které nám s Markem změnilo život. Narodila se nám dcera Eliška,“ prozradila jednatřicetiletá Vítková už i jméno holčičky, které nosila třeba i hlavní postava z pohádky Princezna ze mlejna.

Vítková se s aktivní kariérou rozloučila letos v dubnu, v ten samý den oznámila, že čeká prvního potomka. Tehdy predikovala, že by se rodina měla rozrůst koncem listopadu, nebo začátkem prosince. Nakonec se tak stalo o něco dříve.  „Na svět si lehce pospíšila, chtěla totiž stihnout začátek nové biatlonové sezóny a fandit s námi společně,“ vysvětlila na svém instagramovém profilu usměvavá maminka.

Rodačka z Vrchlabí patří k veleúspěšné partě biatlonistek z let minulých. Už z juniorských světových šampionátů přivezla dvě zlaté a dvě stříbrné medaile. K nim pak na mistrovství světa v roce 2013 přidala bronz ze smíšené štafety (spolu s Gabrielou Soukalovou, Jaroslavem Soukupem a Ondřejem Moravcem).

Čeští biatlonisté Jakub Štvrtecký a Adam Václavík při předávce v závodě na 4x7,5 kilometru v rakouském Hochfilzenu
Biatlonová show je zpátky. Máme talentované vlčáky, říká šéf Hamza

Ve stejném složení startovali Češi i o rok později na olympiádě v Soči, odkud si přivezli stříbro. Při zlatém úspěchu v Kontiolahti 2015 nahradil Soukupa ve čtveřici Michal Šlesingr.

V roce 2018 se pak Vítková dočkala i velkého úspěchu v individuálním závodě, když v olympijském sprintu v korejském Pchjongčchangu dojel na bronzové příčce.

Eva Puskarčíková
Puskarčíková vypráví, co všechno je zakázané a říká: Nuly naplánovat nejde