Hlavní obsah

Plzeň doma selhala, v čele tabulky ji střídají Oceláři. Hradec nestačil na Spartu

škv, rjmSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Sparty vyhráli v pátečním utkání 21. kola Tipsport extraligy na ledě Hradce Králové 2:1. Vítězný gól vstřelil útočník Rousek. Přestřelku mezi Třincem a Libercem (6:4) definitivně rozhodl ve prospěch Ocelářů Doudera trefou do prázdné branky. Plzeň prohrála s Kometou Brno a přišla o první příčku. Na domácím ledě neuspěl ani Zlín, který podlehl Motoru České Budějovice 2:3. Karlovy Vary až v prodloužení přehrály Vítkovice 2:1. Pardubice pod trenérem Richardem Králem ožily, zdolaly 2:1 Litvínov a zaknihovaly druhou výhru ze tří zápasů pod novým koučem. Olomouc doma podlehla Mladé Boleslavi 0:3 a prohrála třetí zápas v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Třince se radují z prvního gólu. Vlevo je autor branky Aron Chmielewski.

Článek
Fotogalerie

Oceláři zůstávají v extralize jediným týmem, který bodoval ve všech zápasech sezony, přičemž jich z dvanácti vyhráli jedenáct. Zápas proti Liberci se proměnil v přestřelku, Tygři vedli rychle 2:0, ale po skončení duelu, kde padlo deset branek, byli spokojenější Třinečtí. Vítěznou trefu zaznamenal do prázdné liberecké branky Doudera.

Jestliže v Třinci byla k vidění přestřelka, v Hradci Králové servírovali domácí v bitvě se Spartou naopak skromné brankové menu. Východočeši mohli v případě výhry Pražany přeskočit v tabulce, ale to se jim nepovedlo, protože prohráli 1:2. Plný bodový zisk zajistil Spartě v závěrečné třetině útočník Rousek.

Plzeň se po pěti venkovních zápasech vrátila na domácí led v pozici extraligového lídra. Jenže duel s Kometou nezvládla, prohrála 1:2 a přišla o první místo. Brněnský tým vyhrál teprve druhé ze šesti venkovních utkání v této sezoně.

Po třech dnech znovu došlo na souboj Zlína s Českými Budějovicemi. V úterý Berani uspěli 4:1 na jihu Čech, jenže odveta vyšla lépe Motoru. Ten se dostal do tříbrankového vedení a mířil za pohodovou výhru. S blížícím se koncem se sice náskok Jihočechů tenčil, nakonec ale výhru 3:2 uhájili.

Karlovy Vary se chtěly doma zvednout po úterním jedenáctibrankovém výprasku v Mladé Boleslavi. Nakonec se to Energii povedlo (2:1), ale bylo to až po velké bitvě v prodloužení, kdy se trefil do vítkovické sítě útočník Martin Kohout.

Hokejisté Pardubic zdolali ve 21. kole extraligy Litvínov 2:1 a vyhráli druhý ze tří zápasů pod novým trenérem Richardem Králem. V čase 40:58 rozhodl o úspěšném završení šestizápasové série domácích duelů Dynama slovenský obránce Juraj Mikuš. Východočeši dokázali porazit Vervu po třech prohrách ve vzájemných soubojích za sebou.

Olomouc potvrdila, že je v bídném rozpoložení. Vyhrála jediný z posledních deseti zápasů, tentokrát podlehla Mladé Boleslavi 0:3. Středočeši ve vzájemných zápasech bodovali už pětkrát v řadě.

Hokejová Tipsport extraliga, 21. kolo:
Třinec - Liberec 6:4
Branky: 20. Adámek, 15. Chmielewski, 22. Vrána, 36. Stránský, 45. Jaroměřský, 59. Doudera - 4. Rosandič, 8. Gríger, 33. Lenc, 58. Šmíd.
Hradec Králové - Sparta 1:2
Branky: 7. Orsava - 19. Tomášek, 51. Rousek.
Plzeň - Brno 1:2
Branky: 42. Suchý - 18. Zbořil, 49. Schneider.
Karlovy Vary - Vítkovice 2:1 v prodloužení
Branky: 33. Hladonik, 63. Kohout - 7. Marosz.
Zlín - České Budějovice 2:3
Branky: 47. Herman, 59. Sedláček - 3. a 44. Michnáč, 2. Gilbert.
Olomouc - Mladá Boleslav 0:3
Branky: 21. Zohorna, 26. Jääskeläinen, 35. Pláněk.
Pardubice - Litvínov 2:1
Branky: 2. Paulovič, 41. Mikuš - 12. Jarůšek.

Reklama