Šestý rok, sedmý trenér. Karolínu Plíškovou má k úspěchům vést bývalý rádce Williamsové či Ósakaové

Novým koučem české tenistky Karolíny Plíškové se stal Němec Sascha Bajin, který spolupracoval i se Serenou Williamsovou a k dvěma grandslamovým titulům dovedl Japonku Naomi Ósakaovou. Světová šestka Plíšková představila Bajina prostřednictvím fotografie na sociálních sítích.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osmadvacetiletá Plíšková hledala kouče poté, co začátkem listopadu oznámila, že se rozešla s venezuelským trenérem Danielem Vallverdúem.

Tenistky hodnotí osekanou sezonu: Plíšková není spokojená, Krejčíkové pauza pomohla

Číst článek

Bajina ukázala na fotce spolu s kondičním trenérem Azuzem Simčičem, nad kterou napsala: „Team Plíšková 2021“. Podle vyjádření jejího manžela a manažera Michala Hrdličky ze začátku listopadu pro deník Sport by měli s českou jedničkou pokračovat Ukrajinka Olga Savčuková a fyzioterapeut Salvador Martín.

Šestatřicetiletý Bajin býval sparingpartnerem Sereny Williamsové a spolupracoval i s Dánkou Caroline Wozniackou. Ósakaová pod jeho vedením vyhrála US Open 2018 a Australian Open 2019, po kterém se rozešli. Bajin zbytek roku trénoval Francouzku Kristinu Mladenovicovou a letos Ukrajinku Dajanu Jastremskou.

Plíšková měla v uplynulých pěti letech každý rok jiného kouče. Po sezoně 2016 odešel Jiří Vaněk k Petře Kvitové a s jeho nástupcem Davidem Kotyzou se rozešla po US Open 2017. Do srpna 2018 vydržela s Tomášem Krupou, kterého nahradila Australanka Rennae Stubbsová a od US Open se k ní přidala Španělka Conchita Martínezová.

S Australankou ukončila spolupráci loni začátkem května a s wimbledonskou vítězkou z roku 1994 Martínezovou v listopadu. O Vallverdúa, který ji vedl od loňského listopadu, se dělila se Švýcarem Stanem Wawrinkou, což byl důvod rozchodu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme