Plíšková má nového trenéra. Na novou sezonu se připravuje se Saschou Bajinem

27. 11. 2020, 19:06
Aktuality 50
Novým koučem Karolíny Plíškové se stal Němec Sascha Bajin, který spolupracoval i se Serenou Williamsovou a k dvěma grandslamovým titulům dovedl Japonku Naomi Ósakaovou. Světová šestka Plíšková představila Bajina prostřednictvím fotografie na sociálních sítích.
Profily hráčů
Kar. Plíšková, A. Simčič a S. Bajin

Osmadvacetiletá Plíšková hledala kouče poté, co začátkem listopadu oznámila, že se rozešla s venezuelským trenérem Danielem Vallverdúem.

Bajina ukázala na fotce spolu s kondičním trenérem Azuzem Simčičem, nad kterou napsala: "Team Plíšková 2021". Podle vyjádření jejího manžela a manažera Michala Hrdličky ze začátku listopadu pro deník Sport by měli s českou jedničkou pokračovat Ukrajinka Olga Savčuková a fyzioterapeut Salvador Martín.

Šestatřicetiletý Bajin býval sparingpartnerem Sereny Williamsové a spolupracoval i s Dánkou Caroline Wozniackou. Ósakaová pod jeho vedením vyhrála US Open 2018 a Australian Open 2019, po kterém se nečekaně rozešli. Japonka prý pod Bajinovo vedením nebyla šťastná.

Bajin zbytek roku trénoval Francouzku Kristinu Mladenovicovou, kterou po sezoně opustil, a letos Ukrajinku Dajanu Jastremskou.

Plíšková měla v uplynulých pěti letech každý rok jiného kouče. Po sezoně 2016 odešel Jiří Vaněk k Petře Kvitové a s jeho nástupcem Davidem Kotyzou se rozešla po US Open 2017. Do srpna 2018 vydržela s Tomášem Krupou, kterého nahradila Australanka Rennae Stubbsová a od US Open se k ní přidala Španělka Conchita Martínezová.

S Australankou ukončila spolupráci loni začátkem května a s wimbledonskou vítězkou z roku 1994 Martínezovou v listopadu. O Vallverdúa, který ji vedl od loňského listopadu, se dělila se Švýcarem Stanem Wawrinkou, což byl důvod rozchodu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

50
Přidat komentář
Marduch
Fajn rozhovor

https://m.youtube.com/watch?v=Y2L8qHlgB1I
Reagovat
FulnekUltras
jj, v létě jsme to tady sjížděli - lidské PR na max
Reagovat
Fransoas
V situaci kdy se rozhodla pro GS vítězku Martinez,to vypadalo celkem nadějně.I krátká spolupráce s Australankou kvůli časovému harmonogramu nepomohla k výraznějšímu posunu.Ani tyto dvě tenisově dámy Karolínu nemohly přesvědčit aby něco více změnila.V tomto směru je jednoduchý závěr - velkou roli v tom hraje mentální stránka a žádný trenér/ka jí nepomůže.Neočekávám,že i tato spolupráce bude mít výraznější úspěch.Kdyby měla Karollna GS titul,nemusela by zkoušet stále někoho jiněho.
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/rebelwilson/

Hle, koho to potkala...
Reagovat
Frick
BTW: To je třeba víc, než má na IG Nicole Kidmann.
Reagovat
paddy
tady to občas vypadá podobně smile smile smile

https://www.televizeseznam.cz/video/zahranicni-1240695-1/video-v-tchajwanskem-parlamentu-letaly-pesti-a-veprove-vnitrnosti-64116152?utm_campaign=_var&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#dop_ab_variant=466810&dop_source_zone_name=sznhp.vidpbox&dop_req_id=tpJcdyPv4yL-202011281511
Reagovat
com
ale jo, treba si budem po AO rikat - SaŠa, Saša jede smilesmile
Reagovat
George_Renel
Aby to nebylo šaša, šaša.smile
Reagovat
Marduch
Hrdlička se evidentně hodně snaží, aby Kája jednou zvedla hrnec. Jestli se ale nesnaží až příliš. No treba si to tentokrát "sedne" . Mně osobně ale Bajin od pohledu nejak nesedí..snad je to moje haluz a Kája vybrala dobře, preju ji to. Na rozdíl od Berdi se toho neboji.
Reagovat
FulnekUltras
Bajaja je slizoš non plus ultra - ne náhodou vydržel tak dlouho sloužit Serence. Ale kdo chce kam... smile
Reagovat
Mantra
neřekl, že má tolik peněz, že je může sypat do kanálu... stejnej typ jak Valverdu, nic proti hochům, ti v tom umí chodit, ale ani jeden nepřišel ke slávě svým přičiněním (jeden nosil vodu Ivanovi, druhej Muratoglovi). Pravda Bajin aspoň tu Japonskou Černou ženu dovlekl k titulu na slamu, ale Valverdu je a byl čistá přísavka, tak jsem zvědav jestli Bajin bude mít stále stejnou sestupnou tendenci, jako má od Osaky do dneška.... Plíšek už se sebou sama asi víc nezmůže, takže bych tipnul, že Bajin bude mít 4 pokusy se udržet u cecku do dalšího roku.
Reagovat
paddy
Role trenéra se přeceňuje, závisí hlavně na hráči.
Lendl by z dementa nic neudělal. Kdyby Grafovou trénoval dement, tak by stejně získávala GS jako na běžícím pásu.

Trenér může pomoci, ale váha na úspěchu je malá.
Osaka protože Bajin nebo protože je dobrá. Yastremskou Bajin nikam neposunul, to tady nikdo nezmínil, stejně jako novináři na jiných portálech, kde psali "trenér Osaky".

GS titul se nedá koupit, ten se musí vyhrát na kurtu.
Možná by to chtělo zvýšit nasazení. O kolika hráčích se v diskuzích píše jako líných na kurtu? Píšou to přitom totální laici, kteří tenisu moc nerozumí. Něco však nelze přehlédnout.

Uvidíme, čas se krátí a výsledky na GS stále dost za očekáváním. Kolik hráčů v historii získalo 1. GS po 25. roku života. Moc ne. Navíc v dnešní době vůli hráčů snižuje blahobyt a sociální sítě.
Reagovat
Alien
Řekl bych, že Yastremská šla dokonce pod Boeingem rapidně dolů!
Reagovat
Marduch
Lendl by z dementa nic neudělal..ach paddy, paddy smile
Reagovat
paddy
vše je o materiálu, ze shnilého dřeva krásný stůl vyrobíš

Lendl pragmaticky nechce ztrácet čas, takže dokonce odmítl i Berdycha, tedy poslední tábor pod vrcholem Everestu

2016
"Projevil jsem o něj zájem, když Ivan tenkrát s Andym skončil, a taky o něco později. Řekl mi, že absolutně nemá čas. Že to není něco, co by chtěl dělat. A najednou je za nějakou chvíli zpátky...," divil se Berdych.

2020
Spolupráce nakonec neklapla, Černošek to vysvětluje následovně: ?Podle mě se nepotkali, protože u Tomáše byla Ester (manželka) a už nežil jen tím tenisem. Když Ivan dělá tenis, dělá ho úplně. Byla domluvená konzultace na Floridě, ale pak to nedopadlo.?

prostě Tomáš se začal věnovat modelingu (Ester byla takový Pepe Imaz), ale to musel vidět každý
dnešnímu vrcholovému sportu se musíš věnovat na 100% smile jinak smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych nie je vitazny tip,ani fanuskov nikdy prilis nepritahoval,zarobil na popularite sportu,ktoru vybudovali ostatni,nech je rad ze je rad,ale tak to chodi,obcas niekto vystihne byt v spravnu chvilu na spravnom mieste,on to vystihol dokonale,samozrejme talent tam bol,ale nic cim by sa dokazal samostatne predat,viac takych tenistov a ATP je na dlazbe
Reagovat
FulnekUltras
vyloženě neurazí, ale... ;-)

čekám brzký přílet ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=nwKSfuRL8FQ
Reagovat
blixa
A brzký přílet Marťanů, nečekáš ? smile
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Mantra
vždyť opakuješ co jsem napsal:

s Valverdem (nejen oni) jsou vyžírky, sami nikomu nepomohli (Osaka osaka osaka - myslím že tam by stačil automat na podávání balonků a masér)
prostě šikovní byznysmeni, co to z těch hráčů s prachama dobře sosaj, jinak nosili bidony smile
Reagovat
Mantra
ale role trenéru bych paušálně nesházoval, Woznia by bez táty nicmoc neuhrála, to samé asi Sonia, Kvitová je diskutabilní - ale dnes by bez Vaňka už nehrála (a plech by bez Váni neprorazila), takže trenér tam být musí do startu na 101% pak už je to spíše na psychouše, fyzio, a pornosparingsmile
Reagovat
Krisboy
Dávám bolševikovi...ehm...Saschovi rok, dva.
Podle mě nevydrží do švestek.
Reagovat
FulnekUltras
nejbližších
Reagovat
smazaný uživatel
konečně, k dokonalosti už jen smile
Reagovat
FulnekUltras
ještě lépe využít utahanost holek po LOH
Reagovat
FulnekUltras
které Plech samozřejmě pojede max. na půl plynu
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
brixner
Pálkou se vohánět umí. Chce to jen víc běhat a hejbat se! To je celý.

Není zač.smile
Reagovat
com
smile
Reagovat
Blondie
Podle mě dobrá volba, která jí může přinést větší naději na GS. Čekala jsem to už loni...
Reagovat
FulnekUltras
jen další z mnoha marných posttuzexových pokusů o světovost (či spíše nečeskost) za každou cenu, který dříve nebo později jako už tradičně skončí hluboko v propadlišti dějin - a s ním aj všetky žalostné figúrky, ktoré sa k tomu prepožičia...
Reagovat
lvicek
"Japonka prý pod Bajinovo vedením nebyla šťastná." Ja teda nevim, tady na portalu se porad resi spravne prechylovani, aby vse bylo "cestinarsky v cajku", a pak se tu objevi takovyhle paskvil? Jinak Kaje, at se dari, uvidime, jestli to prinese nejake ovoce.
Reagovat
blixa
Ne, na TP se řeší, aby si všichni jazykoví puristé se svým přechylování vytřeli řiť !!! smilesmile
Reagovat
pockerface
Může mít třeba 10 špičkových trenérů pospolu, ale pokud nebude chtít sama Karolína, tak se můžou všichni stavět na hlavu a jen jméno trenéra jí nic nevyhraje. Pokud si to nesrovná sama v hlavě, pokud nebude ochotná akceptovat trénink a třeba i nějaké změny ve hře, tak jí je jakýkoliv trenér na...nic :-). No nevím Karolína mi přijde, že něco měnit nebo se přizpůsobovat se druhému moc nechce. Tak uvidíme. Ale dávám tomu rok maximálně dva :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Pořád něco vymýšlí, ale trenér to za ní neodehraje. Musí sama.
Reagovat
PetaM
Za rok zase pápá :)
Reagovat
tommr
nečekaná a zajímavá volba smile Pokud Karolína nezíská GS titul ani pod Bajinem tak už ho nezíská asi nikdy. Já osobně bych byl ale spokojenej i kdyby se to Karolíně nepodařilo, ale zůstala ještě pár let v top-10 a každej rok vyhrála pár menších turnajů ... smile
Reagovat
aape
smile
Reagovat
paddy
Reagovat
paddy
BTW na Instagramu je Bajin pod jménem "bigsascha"

#skromnost #mastnyucet #uvidimereklslepy smile
Reagovat
blixa
Mám správný pocit, že ho nemáš rád ? smile
Reagovat
blixa
Hmmm, tak to bude drahýýýýý ... smile
Reagovat
FulnekUltras
bajaja hrdlovi pěkně pustí žilou smile
Reagovat
aape
Hrdličkovi? Platí Karolína přece smile
Reagovat
FulnekUltras
ani ne tak dolary, jako životem a kariérou smile
Reagovat
Andrew89
Bajin, který spolupracoval téměr výhradě s ranařkama....předpokládám, že jí do toho bude tlačit, což už před X lety říkal Kotyza. Když hraje Karolína agrasivně, tak se na to dá i koukat. Ale ona ted hlavně potřebuje hlavu. Uvidíme co toto spojení přinese, ale těch trenérů už bylo tolik...a všichni víme,že nejkoukatelnější a nejvíc v pohode byla za Vanka a hlavně Conchity
Reagovat
.vorlik.
Jestli nepomůže Bajin, tak už nikdo.

Nejvíc v pohodě byla s Vaňkem, který jí vytáhl do top10 a jediného GS finále, nicméně víme, jak to dopadlo. S Conchitou to vypadalo taky velmi nadějně, ale Karolína jí dle mě z nepochopitelných důvodů vyměnila...
Reagovat
paddy
"se dělila se Švýcarem Stanem Wawrinkou, což byl důvod rozchodu."

prostě jí začalo vadit, na čem se předem dohodla. Tento problém byl jasný už od začátku smile smile
Reagovat
FulnekUltras
to byla největší chyba, plynooucí v podstatě jen z hrdlovy netrpělivosti a bezkoncepčnosti - sebelepší trenér v tomto případě nezmůže nic
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist