Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pardubice udržely "domácí" neporazitelnost i v duelu s rozjetou Sigmou, spasil je Huf

Už se zdálo být skoro jisté, že si Olomouc připíše tři body a minimálně do neděle se posune na druhé místo tabulky. Hanáci vedli v Ďolíčku 1:0 a na tabuli už běžela 5. minuta nastavení. Jenže pak zpoza vápna napřáhl pardubický David Huf a na poslední chvíli zajistil Pardubicím bod za remízu 1:1. Sigma i tak prodloužila svou sérii bez porážky na sedm zápasů, Pardubice dál drží svou "domácí" neporazitelnost.

Duel Pardubice - Sigma Olomouc
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Když vedete v 93. minutě 1:0, musíte to ukopat, ubojovat. Bohužel jsme se dopustili chyby, která nás stála dva body. Samozřejmě nás to mrzí," řekl olomoucký trenér Radoslav Látal.

Pardubice po koronavirové nákaze měly k dispozici téměř kompletní kádr včetně kapitána Jeřábka a trenéra Jaroslava Novotného. Olomouci se vrátil kapitán Hubník, který v minulém kole kvůli zranění nehrál.

První šanci si v utkání vytvořily v šesté minutě Pardubice. Hlavatého střela zpoza vápna skončila mimo branku. Ve 20. minutě Hlavatý nacentroval do vápna, ale Černý zamířil ve skluzu mimo Mandousovu branku. O chvilku později Hlavatého ránu z šestnáctky zblokoval hostující stoper Poulolo. Olomouc v úvodním dějství neohrozila gólmana Boháče vůbec.

Po hodině hry Jeřábek ve vápně strčil do Nešpora a rozhodčí Ginzel odpískal pokutový kop. "Tak nějak jsem se ho dotknul, on toho využil a chytře spadnul. Za mě tohle penalta není," konstatoval Jeřábek. Penalty se ujal sám faulovaný hráč. Boháč sice směr jeho střely vystihl, ale nestačil na ni. "Na penaltu jsem si věřil, ale mrzí mě, jak zápas dopadl," prohlásil Nešpor.

Východočeši přidali na tempu a hnali se za vyrovnáním, Solil však vypálil nad a Huf se v šestnáctce k zakončení nedostal. S vypršením tříminutového nastavení střídající záložník Sigmy Sladký fauloval před vápnem Solila. Přímého kopu se ujal Huf, který napoprvé zeď neprostřelil, z dorážky se ale nemýlil a zachránil svému týmu bod. Hanáci remizovali ve třetím z posledních čtyř kol.

"Asi to byl můj nejdůležitější gól v kariéře, moc jsem jich za A-tým nedal," uvedl Huf, který se trefil ve druhém kole po sobě. Minulý týden premiérovou brankou v nejvyšší soutěži zmírnil porážku v Mladé Boleslavi 1:4.

"Těžké utkání, protože Olomouci se daří. Byl to takticky vedený zápas, obě mužstva na sebe byla připravená. Když se Olomouc dostala do vedení, snažili jsme se o vyrovnání. Začali jsme hrát na dva útočníky a v závěru se to vyplatilo," řekl Novotný.

FK Pardubice - Sigma Olomouc 1:1 (0:0)

Branky: 90.+5 Huf - 62. Nešpor z pen. Rozhodčí: Ginzel - Flimmel, Ratajová - Lerch (video). ŽK: Jeřábek, Solil, Krejčí (asistent trenéra) - Radek Látal, Hála, Sladký. Bez diváků.

Pardubice: Boháč - Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek (80. Petráň) - Tischler (37. Cadu), Hlavatý, Solil, Pfeifer (68. Ewerton) - Černý (68. Huf). Trenér: Novotný.

Olomouc: Mandous - Hála, Hubník, Poulolo, Zmrzlý (31. Radek Látal) - González (84. Zahradníček), Greššák, Houska (88. Sladký), Chytil (88. Zifčák), Falta - Nešpor (83. Daněk). Trenér: Radoslav Látal.

Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Těžké utkání, protože Olomouci se daří. Vstoupili jsme do něj dobře. Byl to takticky vedený zápas, obě mužstva na sebe byla připravená. V prvním poločase jsme měli několik příležitostí. Olomouc jsme do žádné šance nepustili, ale na začátku druhé půle byla aktivnější. Potom došlo k penaltě. Když se Olomouc dostala do vedení, snažili jsme se o vyrovnání. Začali jsme hrát na dva útočníky a v závěru se to vyplatilo."

Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Pro nás určitě smolný zápas. Věděli jsme, že se těžko budeme dostávat do jejich konsolidované obrany, dobře brání. Občas jsme se do ní po stranách dostali, ale bylo to pomalé a do šancí jsme se nedostávali. Finální fáze z naší strany nebyla dobrá. Od 50. do 70. minuty tam byla dobrá fáze. Kombinovali jsme, ale neměli jsme šance, abychom soupeře dostali pod tlak. Soupeř nám naskytne penaltu a my nejsme schopní dotáhnout zápas do konce. Když vedete v 93. minutě 1:0, musíte to ukopat, ubojovat. Bohužel jsme se dopustili chyby, která nás stála dva body. Samozřejmě nás to mrzí. Musíme se teď připravit na Příbram."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články