Hlavní obsah

Ovdovělý otec tří synů vyhrál v charitativní loterii dům za miliony

Novinky, Jakub Štěpánek

Velké štěstí se usmálo na Iana Garricka z anglického města Mablethorpe v hrabství Lincolnshire. Muž, kterému před pěti lety zemřela manželka na rakovinu, vyhrál v charitativní loterii dům v hodnotě milionu liber (30 milionů korun).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šestapadesátiletý státní zaměstnanec má tři syny. Kromě dnes už třicetiletého Jamese se po smrti manželky staral o dnes 22letého Calluma a 19letého Nathana.

„Žili jsme se syny v domě, který se nám rozpadal před očima, tak jsem chtěl zkusit štěstí,” řekl Garrick. „Ta výhra je pro nás velkou vzpruhou, opustíme dům, ve kterém zůstávaly nepěkné vzpomínky,” doplnil.

Pozemek o rozloze tisíc metrů čtverečních na předměstí Manchesteru, má čtyři ložnice, čtyři koupelny, velký obývací pokoj se stylovou kuchyní. Nechybí ani zahrada s vířivkou, informoval Daily Mail.

Studentka vyhrála v den svých narozenin miliony

Koktejl

K výhře se dostal Garrick díky zakoupení losu za 10 liber (300 korun) do loterie, kterou pořádá společnost Omaze. Ta vybírá prostředky pro charitativní společnosti, do slosování pak přidá několik cen, které bývají většinou materiální, nabízí se ale třeba setkání s celebritami.

„Dáváme lidem šanci něco vyhrát, a zároveň se podílet na charitativní činnosti. Jsme rádi, že si výherce může užít výhru, která mu změní život, zrovna v období před Vánoci,” uvedl James Oakes ze společnosti Omaze, díky které vyhrál vloni Čech papežovo lamborghini.

„Neříkám, že jsou peníze všechno, ale může to změnit naše životy k lepšímu. Dostal jsem už řadu milých zpráv od kamarádů a kolegů, všichni nám to přejí. Se slzou v oku podporuji jakoukoliv organizaci, která se zabývá pomocí lidem, kterým do života vstoupila rakovina,” dodal Garrick, kterého doplní v prosinci další výherce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám