Hlavní obsah

Restaurace nabízí extrémní hamburger. Před jídlem po vás budou chtít podpis

Novinky, Jakub Štěpánek

Už samotný název hamburgeru, který prodává australský řetězec restaurací Burger Urge, naznačuje, že se rozhodně nejedná o mírumilovný pokrm. Double Decker Death Wish burger má totiž kromě pořádné porce masa uvnitř extrémně ostrou omáčku. Abyste si mohli burger objednat, musíte dokonce podepsat písemný souhlas, ve kterém na sebe berete veškerou zodpovědnost.

Foto: Profimedia.cz

Paprička Carolina Reaper vyvede z míry i ostříleného chilli pojídače.

Článek

Milovníci ostrého jídla se radují, ostatní nevěřícně kroutí hlavou. Kdo by dobrovolně podepsal papír, který tak trochu naznačuje, že to, čím si v následujících minutách projdete, nebude zřejmě nejpříjemnější vzpomínka vašeho dne? Věřte, že zákazníci se do australské restaurace jenom ženou.

Restaurace v housce servíruje dva karbanátky z hovězího masa, které pochází z lokálního biochovu, slaninu, sýr, rajče, jalapeños, salát, nakládanou okurku, česnekovou pastu a v neposlední řadě speciální omáčku smrti „death sauce”, která je zhruba sedmkrát pálivější než papričky jalapeños. Restaurace rovněž nabízí verzi s bezmasým burgerem, jak zveřejnila ve své nabídce.

Podnik dále nabízí „vylepšení” v podobě směsi chilli, která je vyrobena z těch nejextrémnějších chilli papriček na světě. Nechybí ani populární Carolina Reaper či Trinidad Scorpion Moruga.

Vypalováním vnitřností si můžete zajistit delší život, ale i ztrátu paměti

Muži

Abyste si ale mohli pochoutku dopřát, budete nejdřív muset podepsat dokument, kterým se zavážete k přijmutí veškerých rizik. Restaurace se tak snaží zabránit podnikavcům, kteří by řetězec po konzumaci snad chtěli za prožité peklo žalovat. Restaurace vám na oplátku poskytne rukavice a ochranné brýle, bez kterých by hrozilo reálné nebezpečí nechtěného zanesení chilli do očí.

Hluchoslepý chilli maniak z Radošova překonal bolestivý rekord

Muži

„Vzhledem k současné situaci, kdy prožíváme zřejmě nejhorší rok naší existence, jsme diskutovali o tom, zda je vhodná doba k tomu vrátit se k Double Decker Death Wish burgeru, který jsme už kdysi nabízeli. Zvažovali jsme všechny okolnosti včetně nedostatku toaletního papíru v některých obchodech, nakonec jsme se ale rozhodli našim zákazníkům dopřát možnost vyzkoušet extrémně ostrý zážitek,” uvedl šéfkuchař Joel Chrystal.

Restaurace na sociálních sítích následně zveřejnila pokus jednoho z neúspěšných odvážlivců. A jak je vidět, trápení se v průběhu konzumace stupňuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám