Lehečka na Krétě postoupil do finále, druhý titul ale nezískal

28. 11. 2020, 11:07
Aktuality 2
ITF M15 HERÁKLION - Jiří Lehečka na turnaji ITF M15 na tvrdém povrchu v řeckém Heráklionu porazil 6-2 6-4 Brazilce Mateuse Alvese a počtvrté v kariéře postoupil do finále. Druhý titul ale 19letý Čech nevybojoval, ještě dnes odpoledne ve finále prohrál s Bulharem Adrianem Andreevem.
Jiří Lehečka (© Martin Sidorják)

Jiří Lehečka v září získal první titul z turnaje ITF, když triumfoval na domácí antuce v Praze na Žižkově. Pak ale skončil na čtyřech z pěti akcí hned po svém úvodním vystoupení, navíc poslední dva těsné zápasy prohrál v tie-breaku rozhodujícího setu.

Zpět na vítěznou vlnu se dostal tento týden na tvrdém povrchu v řeckém Heráklinu, kde se po čtyřech výhrách prodral počtvrté v kariéře do finále podniku Futures.

19letý Čech na Krétě porazil Američana s českými kořeny Tobyho Kodata, Japonce Sho Shimabukura, Němce Lucase Gercha a v dnešním semifinále si poradil bez ztráty podání 6-2 6-4 s brazilským vrstevníkem Mateusem Alvesem.

Lehečka sice spáchal pět dvojchyb, ale dokázal odvrátit všechny čtyři brejkboly. V závěru proměnil až třetí mečbol, když po dvou nezdarech v dlouhých výměnách zápas ukončil přímým bodem z podání. 

Po pár hodinách odpočinku aktuálně 11. nejlepší teenager ve světovém žebříčku Lehečka nastoupil do boje o druhý titul a první z tvrdého povrchu, ale poslední krok udělat nedokázal. S Bulharem Adrianem Andreevem prohrál 3-6 4-6.

V Heráklionu hrály také ženy a do finále postoupila sedmnáctiletá Češka Darja Viďmanová. Rovněž ona ale na titul nedosáhla.

• FUTURES ITF M15 HERÁKLION •
Řecko, tv. povrch, 15.000 dolarů
sobotní výsledky (28. 11. 2020)
• Dvouhra - finále •
Andreev (Bulh.) - Lehečka (4-ČR) 6-3 6-4
• Dvouhra - semifinále •
Lehečka (4-ČR) - Alves (Braz.) 6-2 6-4
Andreev (Bulh.) - Peniston (5-Brit.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Dobře, že se rozehrál, teď měl dvě porážky 7:6 ve třetím v řadě, tak snad to dotáhne k titulu
Reagovat
EllNino
Tak bohužel, Andri Andreev byl nad jeho síly ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist