Liverpool přišel o výhru v Brightonu penaltou v nastavení. Mahriz řídil hattrickem kanonádu City

Fotbalisté Liverpoolu remizovali v 10. kole anglické ligy v Brightonu 1:1. Obhájce titulu přišel o vítězství ve třetí minutě nastavení, kdy Pascal Gross proměnil penaltu. I tak se Reds posunuli do čela neúplné tabulky o bod před Tottenham. Spurs mají k dobru nedělní duel na hřišti třetí Chelsea. Manchester City i díky hattricku Rijáda Mahrize rozstřílel Burnley 5:0

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 20:55 28. 11. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Liverpoolu Muhammad Salah

Útočník Liverpoolu Muhammad Salah | Foto: NEIL HALL | Zdroj: Reuters

Brighton mohl otevřít skóre po 20 minutách, jenže Neal Maupay pokutový kop zahodil a vzápětí musel kvůli zranění vystřídat. Na opačné straně gól Muhammada Salaha neplatil kvůli ofsajdu.

Vydra bude v Burnley pokračovat další dva roky, prodloužil smlouvu. Agent ale žádal změnu

Číst článek

Hosty dostal po hodině hry do vedení Diogo Jota. Třiadvacetiletý Portugalec v posledních osmi soutěžních duelech za Liverpool zaznamenal stejný počet branek. Další trefa hostů v podání Sadia Maného neplatila znovu kvůli ofsajdu. V závěru fauloval ve vápně liverpoolskýbek Andy Robertson a Gross z nařízené penalty rozhodl o dělbě bodů.

„Nechci mluvit za ostatní, ale za sebe musím říct, že bych videorozhodčího zrušil. Chci hrát fotbal normálně jako kdysi,“ řekl v rozhovoru pro BBC kapitán Liverpoolu Jordan Henderson.

„Na konci to penalta nebyla. Můžete namítnout, že nejsem objektivní, ale kdybyste se zeptali čtyř nebo pěti hráčů Brightonu, řekli by vám to samé. Míváte pocit, že hodně rozhodnutí jde proti vám, ale tohle konkrétní rozhodnutí je pro mě nepochopitelné,“ uvedl třicetiletý anglický reprezentant.

Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa, kteří ve středu podlehli na Anfieldu v Lize mistrů Bergamu 0:2, neprohráli v Premier League pošesté za sebou. V ligové sezoně ale venku nevyhráli čtvrtý z pěti zápasů. Zraněními zdecimovaný tým navíc přišel kvůli svalovým problémům o univerzála Jamese Milnera.

Mahriz se prosadil dvakrát v rozmezí šesté až 22. minuty a hattrickem v 69. minutě stanovil konečné skóre. Před ním se z gólu radovali i Benjamin Mendy a Ferran Torres. Manchester City se posunul na osmé místo. Za Burnley nastoupil v závěrečné desetiminutovce český reprezentant Matěj Vydra.

Nováček Leeds zvítězil na hřišti Evertonu 1:0 díky Raphinhově brance z 79. minuty. Leeds naplno bodoval po třech kolech, zatímco "Karamelky" prohrály čtvrtý z posledních pěti ligových zápasů.

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:
Brighton - Liverpool 1:1 (90.+3 Gross z pen. - 60. Jota), Manchester City - Burnley 5:0 (6., 22. a 69. Mahriz, 41. Mendy, 69. Torres), Everton - Leeds 0:1 (79. Raphinha).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme