‚Psychice to dává zabrat.‘ Čeští basketbalisté musí dodržovat v litevské ‚bublině‘ přísná opatření

Čeští basketbalisté se po porážce s lídrem skupiny Belgií připravují v litevské „bublině“ na další zápas kvalifikace mistrovství Evropy, na kterém mají jako jeden z pořadatelů účast jistou. Na dopolední poradě u videa před zápasem s Dánskem měli také ještě jednu z mála šancí, kdy rozebrat příčiny předchozí vysoké porážky. Moc společných chvil si totiž kvůli vládním nařízením a pravidlům Mezinárodní basketbalové federace mimo palubovku neužijí.

Tento článek je více než rok starý.

Vilnius Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Bohačík

Jaroslav Bohačík | Foto: Václav Mudra | Zdroj: Česká basketbalová federace

„Jsme tu tak trochu jako ve vězení. Mimo hotel se podíváme jen z autobusu při cestě do haly a zpátky. Jídlo si nosíme do pokojů. Je to velmi zvláštní situace. Nicméně doba si to žádá. Z profesionálního hlediska, co se týká basketbalu, je to bez problémů. Ale být skoro týden zavřený, sám na jednom místě, psychice to dává zabrat,“ říká trenér národního týmu a od konce října také český občan Ronen Ginzburg.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští basketbalisté musí dodržovat v litevské „bublině“ přísná opatření. Více v příspěvku Jakuba Kanty

Se všemi svými svěřenci se ve Vilniusu může podle pravidel litevské „bubliny“ sejít mimo tréninku a zápasu už jen u přípravy u videa. Kvůli vládním nařízením v Litvě se nemůže chodit společně ani na jídlo, kde se dá probrat spousta věcí.

„U nás na hotelu v šestém patře nám zřídili výdejní okénko. Řeknete si, co chcete, a pak musíte jít na pokoj, kde to sám sníte,“ popisuje z Vilniusu PR manažer České basketbalové federace Martin Peterka.

Tým má pro sebe celé patro a také vyznačený prostor, odkud jedině může zamířit z hotelu ven do autobusu.

Uspět v draftu není žádné science fiction, je to o přístupu, říká jediný český skaut v NBA Kudláček

Číst článek

„Jsme sami na pokoji. Jídlo si vyzvednete na talíři a pak koukáte při jídle na pokoji do mobilu, což není moc dobré. Je to umocněné i tím, že jsme tady před zápasy dost brzy, takže tak trávíme víc času než obvykle,“ říká křídelník národního týmu a francouzského Štrasburku Jaromír Bohačík. Ale ihned dodává, že je hlavně rád, že se kvalifikace může aspoň hrát.

„Není to ideální, ale v životě jsou daleko horší věci, takže je to v pohodě,“ dodal trenér Ginzburg.

České basketbalisty čekají ve Vilniusu ještě dva společné tréninky v hale, než v neděli od 15.30 vyzvou Dánsko. To má po překvapivé výhře nad Litvou stejnou bilanci v tabulce jako domácí výběr a právě Češi.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme