Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Adamovská přidala další lezeckou medaili. Bronz získala v olympijské kombinaci

Eliška Adamovská se postarala o další skvělý výsledek pro české sportovní lezení. Na mistrovství Evropy v Moskvě získala bronz v olympijské kombinaci. Ze šampionátu už má Adamovská stříbro v lezení na obtížnost. 

Je nám líto, video expirovalo.
Adamovská přidala na ME druhou medaili

Adamovská vyhrála v kombinaci páteční kvalifikaci a nynější osmičlenné finále zahájila osmým místem v lezení na rychlost. Do hry o medaile se čtvrtá dívka loňského juniorského MS posunula čtvrtým místem v boulderingu. V závěrečném lezení na obtížnost byla druhá, poté co jako jediná spolu s Viktorií Meškovovou dosáhla až na vrchol cesty, ale v horším čase.

Ruska Meškovová získala v domácím prostředí po zlatu z obtížnosti a boulderingu také nejdůležitější titul v kombinaci, jímž si zajistila poslední volné místo pro start při premiéře tohoto sportu na OH v Tokiu. Druhá skončila Srbka Staša Gejová.

V soutěži mužů napodobil úspěch své krajanky Alexej Rubcov. Nejlepší z Čechů Jan Kříž skončil v kvalifikaci jedenáctý. Na šampionátu nestartoval šestinásobný medailista z ME Adam Ondra, jenž si už start pod pěti kruhy zajistil před rokem na kvalifikačních závodech v Toulouse.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články