Madrid chystá změnu. Od příštího roku bude antukové Masters dvoutýdenní

30. 11. 2020, 10:10
Aktuality 25
Antukový turnaj v areálu Caja Mágica ve španělském Madridu čeká od příštího roku velká změna. Prestižní španělská akce se nově bude hrát po dobu dvou týdnů, příští ročník má proběhnout od 27. dubna do 9. května. Informaci potvrdil ředitel turnaje a stále aktivní tenista Feliciano López.
Profily hráčů

V Madridu se turnaj série ATP Masters 1000 koná již od roku 2002 a v roce 2009 se k němu přidal ženský podnik WTA Premier Mandatory, přičemž se v tom samém roce akce přesunula z tvrdého povrchu v hale na venkovní antuku v areálu Caja Mágica.

A turnaj čeká další velká změna. Od příštího roku se bude ve španělské metropoli bojovat dva týdny místo jednoho, následující ročník má proběhnout od 27. dubna do 9. května. Ten letošní musel být kvůli pandemii koronaviru zrušen, přestože získal podzimní termín.

Kvalifikace ženské části turnaje začne v úterý 27. dubna, první zápasy hlavní soutěže jsou na programu 29. dubna. Den poté odstartuje kvalifikace mužského turnaje, v němž hlavní soutěž vypukne až v neděli 2. května.

"Jsme rádi, že jsme toho docílili," uvedl ředitel turnaje a stále aktivní tenista Feliciano López. "Usilovali jsme o to a rozhodně si to náš turnaj zaslouží. Užijeme si tak společně s fanoušky nejlepší tenis o několik dní déle," dodal.

WTA chystá od příštího roku další změnu, kterou by měla potvrdit již za pár dní. Chce totiž znovu přejmenovat kategorie svých turnajů a udělá to podle šablony ATP. Podniky Premier Mandatory a Premier 5 by měly od příštího roku nést název WTA Masters 1000, z akcí Premier se stanou WTA 500 a z Internationalů budou WTA 250.

Jména svých kategorií naposledy WTA měnila v roce 2009. Ještě před 12 lety se hrálo na akcích WTA Tier I až Tier IV (do roku 2005 dokonce Tier V).

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
A každého, kto má rád tenis.

Už keď sme pri tom Madride, pozrite si skvele postrihaný tretí set (čisto výmeny, žiadne prestoje) najdlhšieho trojsetového zápasu za sto rokov, v prevedení najlepších hráčov histórie.

Fakt to človeku dá veľa aj do súčasnosti.

Nadal?..Asi to, čo som očakával, rýchlejšie nohy, slabšie údery.

Najväčšie prekvapenie bol ale Djokovic. Vzhľadom k tomu, ako je podceňovaný pred rokom 2011. Ukázal také performance, že by si tento Djokovič namazal akéhokoľvek Djokoviča možno s výnimkou 2011 na chleba, súčasneho s prehľadom.

Výborný tenis s Ultimátnym Rafom na big pointoch.

https://www.facebook.com/TennisTV/videos/685315142302707
Reagovat
smazaný uživatel
Celý obsah je žiadaný, ale záverečný TB je pre každého, kto vedie nekonečné diskusie na tému Big2, doslova povinnou literatúrou.
Reagovat
ttopi
BIG 2 smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
https://cs.wikipedia.org/wiki/Porucha_osobnosti
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopitelne.

Nemoze byt v tejto lige hrac, ktory vyfasoval 20 GS prehier od svojich konkurentov.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi fakt posedlý fanatik, to nemá obdoby. By mě zajímalo, kolik toho nabliješ napříč internetem denně, to musí být stovky hoven na několika fórech.

Mě třeba v životě sral člověk, který mě v něčem opakovaně porážel, to jo.

Tebe sere člověk, kterému nesaháš ani po nehet na noze, jsi oproti němu internetová troska z Petržalky, ale celý život zasvětíš jeho hejtování.

Dokonalá ukázka sociopatie,komplexu méněcennosti, čirého fanatismu a dalších několika duševních poruch.

Třešniška na dortu je fakt, že těm svým bludům sám věříš a ještě si myslíš, jak nejsi chytrý.

Svým způsobem jsi rarita.
Reagovat
Lukyi
jj, mnohem lepší je vyfasovat ty GS prohry od hůře postavených hráčů v žebříčku
Reagovat
tommr
rozšíření turnaje v Madridu na dva týdny je dobrá zpráva pro fanoušky, protože díky tomu uvidíme víc zápasů v smile televizi. Doufám, že se taky rozšíří startovní listina aspon na 96 hráček podobně jako je tomu v IW a v Miami ...
Není mi ale jasný co se zamýšlí s Prahou, která tak příjde o svůj tradiční termín. Bude se v Praze hrát v jiném termínu nebo pražský turnaj úplně skončí? smile
Reagovat
Mantra
Černouškové mají jiné starosti... a proto se WTA bude hrát jen v Ostravě s tím druhým zlodějem co rozvrátil Baník - pičosmile
Reagovat
tommr
Ostrava si ten turnaj určitě zaslouží smile ale byla by škoda kdyby to bylo na úkor Prahy ...smile
Reagovat
misa
WTA rozšíří počet hráček v pavouku nebo z nedostatku turnajů roztáhnou každý druhý do dvou týdnů se stejným počtem účastnic?
Reagovat
tommr
rozšíření turnaje na dva týdny se stejným počtem účastnic by nedávalo moc smyslu ...
Reagovat
brixner
Volal mi kámoš, že prej kvůli Coroně furt sedí doma na prdeli a nemá do čeho píchnout...Lituju ho, je to dobrej kámoš, jeho protějšek má krásný dvojčičky a když něco ukvrdlá a hodí to do formy, voní to až sem a mě se začnou hned sbíhat sliny a hned prozvánim, jestli je čistej vzduch, že bych jako přišelsmile
Kámoše je mi fakt líto, sem docela empatickej člověk a když už znam skoro nazpaměť ty jeho šichty...no, měl by jít už do kolbenky, tam sice moc do ničeho píchat nebude, ale se soustruhem to von zase umí líp, než já, moh by to vyučovat. Já ho na dálku povzbudil a zaslal mu zdravici a pak jako na potvoru SMS, takže sprcha, Kouros a vylít sem vodsuď jako Gay a dost zodpovědně něco málo napíchal do sousedky, teda do tá vo dva baráky vejš. Fakt mě sere, že tady vládne takovádle nespravedlnost...
smilesmile
Reagovat
George_Renel
Já jsem byl dnes na odběrech a sestřičky píchaly ostošest. smile
Reagovat
Patik
Holt niektorí antukári už proste stárnu a potrebujú viac volna medzi zápasmi..aj tak tomu trošku nerozumiem..čo to znamená dva týždne pre trebárs top hráča..dva zápasy za týždeň ?
Reagovat
smazaný uživatel
Nic to neznamená, první týden se bude hrát WTA, druhý týden ATP.

Turnaj se roztáhne. Nič víc.
Reagovat
Patik
jaj táák..myslel som že z toho chcú spraviť pre mužov niečo ako grandslam formát..
Reagovat
smazaný uživatel
Grandslamy na antuce jsou přežitek. Já tipuju, že do 20ti let se bude na antuce hrát max na challengerech.
Reagovat
Patik
antuka nech existuje vkľude..keby tam dali jastrabie oko..strechy..a menej ton antuky..nemám nič proti..a samozrejme antuka nadobudne atraktivitu a zaujímavosť keď Nadal ukončí kariéru.
Reagovat
Amputace
To už daleko spíš půjde do kytek tráva, na které se hrají dva turnaje, je náročná na údržbu a z tradice Wimbledonu nemůže těžit věčně.
Reagovat
smazaný uživatel
To určitě, bude se hrát prakticky jenom na hardech.

Ono stačí, aby skončil Federer s Djokovičem, 3-4 roky bude Wimbledon vyhrávat někdo jiný - no name a pak se to zruší.
Reagovat
smazaný uživatel
Zobuď sa.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.pnkca.sk/index.php/resocializacno-rehabilitacne-oddelenie

smile
Reagovat
smazaný uživatel
2 min?..

Kde sa tak motáš, soc?
Reagovat
smazaný uživatel
Kávička, znáš to.

Vlastně ne, v léčebně máte jenom černý čaj. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist