Hlavní obsah

Sparta našla dalšího zachránce, už vyhlíží Lille, derby a AC Milán

Živí naději na dvou frontách. V Evropské lize hrají fotbalisté pražské Sparty o postup ze skupiny, v domácí soutěži ztrácejí dva body na vedoucí Slavii. A teď je čeká další série pravdy. Ve čtvrtek duel v Lille, v neděli pak derby proti sešívaným. A hned po něm na Letnou přijede AC Milán... Proto je pro ně tak důležité, že na výhru nad Celtikem navázali vítězstvím 1:0 v Teplicích. „Jsem hrozně rád, že se nám povedlo udržet nulu. Snad jsme se výhrou naladili na těžké tři zápasy, které nás teď čekají. Včetně derby,“ usmívá se reprezentační obránce Ondřej Čelůstka.

Foto: sparta.cz

Sparťan Ondřej Čelůstka během utkání v Teplicích.

Článek

Ještě ani jednou v nové sezoně se obranná trojka nesešla v optimálním složení. Od začátku dlouho chyběl Hancko, v září na několik měsíců vypadl Štetina. Také Čelůstka má problémy se zraněními. Vzadu tak musejí zaskakovat záložníci Pavelka a Krejčí mladší.

Žádný div, že i před Teplicemi řešila Sparta velké kádrové problémy. Hancko se vrátil na hřiště ve čtvrtek, dal Celtiku i gól, ale zase si obnovil zranění. A Pavelku vyřadilo vyloučení ze zpackaného duelu s Českými Budějovicemi.

Zachráncem se tedy stal Ondřej Čelůstka, který se vrátil do sestavy po zranění v pravou chvíli.

Jím vedená obrana hned udržela čisté konto. Reprezentační stoper podržel své mladé kolegy Plechatého a Krejčího.

„Určitě se ukázala Čelůstkova důležitost. Jeho zkušenosti jsou jedním z důvodů, proč u nás je. Takového hráče jsme potřebovali. Ještě bychom potřebovali Hancka a ostatní,“ přeje si trenér Václav Kotal.

Nejdřív Evropa, potom Slavia

Letenští přivezli z Teplic tři body a mohou o něco klidněji vyhlížet další náročné zápasy v nabitém programu.

V derby půjde o první příčku tabulky, v Evropské lize drží Sparta naději na postup.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Filip Souček ze Sparty a Robert Jukl z Teplic.

„Určitě se na derby moc těším. Věřím, že jsme dostatečně silný tým, abychom ho zvládli. Ještě předtím nás ale čeká Evropská liga, na ni se nyní budeme koncentrovat,“ líčí Čelůstka pro klubovou televizi.

Zkušený stoper si také pořádně oddychl. Při jednom odkopu mu balon nesedl a skončil nad brankou. Hrklo v něm, aby si nedal vlastní gól...

„Někdy se stane, hlavně na horších terénech. Když míč rychle padá, někdy se zkrátka vezme nohou nešikovně. Měl jsem vteřinu potom, kdy jsem si říkal, aby hlavně přeletěl branku. Věděl jsem hned, že odkop nebyl čistý. Nakonec šel vysoko nad,“ usmívá se Čelůstka.

Reklama

Související témata: