Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Mirek Dušín, neprůstřelný debutant i tahouni Sparty

Praha

Gesta fair play jsou na trávnících čas od času k vidění, zřídka však v takové míře, jakou se prezentoval Michal Papadopulos. Karvinský Mirek Dušín nechybí v ideální sestavě 9. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Hned pět klubů pak dodalo do jedenáctky po dvou zástupcích - České Budějovice, Zlín, Brno, Slovácko a Sparta.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 9. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Koho by těšilo dát gól, který neměl platit, konstatoval lakonicky. Papadopulosovo gesto bylo nicméně nevídané. Opravil výrok rozhodčího, který se koukal i na video, a přiznal, že skórujícímu Gubovi přihrál do ofsajdové pozice on, nikoli soupeř. Gól Karviné tedy neplatil a 0:2 prohrála... O obě branky Zlína se postarala dvojice Drame a zakončující Poznar.

Vedoucí Slavia se tentokrát zadrhla, nováček z Brna uhrál v Edenu nečekaný bod. Defenzivu Zbrojovky drží Dreksa, který navíc po rohu přihrál i na vyrovnávací Šuralův gól. Sparta se tak před derby sešívaným přiblížila na dva body. O těsnou výhru v Teplicích se znovu výrazně přičinili Karlsson a Juliš, tahouni mužstva posledních dnů.

Plzeň venku znovu ztratila. V Českých Budějovicích gól nepadl, protože ligový debutant Vorel udržel čisté konto a defenzivu před jeho brankou držel Králik. Slovácko si proti Opavě připsalo vítězství, k výrazným postavám patřili obránce Hofmann a záložník Havlík.

Sestava 9. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Vorel (České Budějovice) - Hofmann (Slovácko), Dreksa (Brno), Králik (České Budějovice) - Drame (Zlín), Jakub Šural (Brno), Havlík (Slovácko), Karlsson (Sparta) - Juliš (Sparta), Poznar (Zlín), Papadopulos (Karviná).

Reklama