Kopřiva začal vítězně i v Brazílii. V Campinasu postoupil přes Gabašviliho

30. 11. 2020, 21:47
Aktuality 0
CHALLENGER CAMPINAS - Vít Kopřiva i na třetím challengeru v Jižní Americe prošel prvním kolem. V brazilském Campinasu 23letý Čech začal skalpem Rusa Tejmuraze Gabašviliho, nad kterým vedl 7-5 a 5-3 ve chvíli, kdy soupeř vzdal.
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva ukončuje sezonu startem na třech antukových challengerech v Jižní Americe. Po druhém kolu v ekvádorském Guayaquilu a čtvrtfinále v peruánské Limě vstoupil vítězně i do turnaje v brazilském Campinasu. 

Třiadvacetiletý Čech si ve svém prvním zápase v roli hráče Top 300 poradil s bývalým 43. mužem světového žebříčku Tejmurazem Gabašvilim. Nad o dvanáct let starším Rusem vedl po téměř dvouhodinovém boji 7-5 a 5-3 a po celkově čtvrtém brejku měl podávat na vítězství, soupeř ale vzdal.

O třetí čtvrtfinále z posledních čtyř akcí a celkově páté challengerové čtvrtfinále, kterým by vyrovnal své maximum, si Kopřiva zahraje s nejvýše nasazeným Španělem Robertem Carballésem, nebo jeho krajanem Robertem Ortegou.

Thiago Seyboth sice v březnu na antuce v chilském Santiagu nečekaně získal první titul na okruhu ATP a v září si zahrál finále na challengeru v Aix en Provence, ale na ostatních třinácti turnajích zaznamenal jedinou výhru.

Dnes na domácím antukovém challengeru v Campinasu, kde byl nasazenou dvojkou, 20letý Brazilec prohrál jednoznačně 1-6 3-6 s Chilanem Alejandrem Tabilem a utrpěl sedmou porážku v řadě.

V tomto týdnu se hrají poslední dva challengery letošní sezony. Kromě Campinasu se bojuje také v portugalské Maie, kde dnes v prvním kole neuspěli oba čeští zástupci Zdeněk Kolář a Michael Vrbenský.

• CHALLENGER CAMPINAS •
Brazílie, antuka, 52.080 dolarů
pondělní výsledky (30. 11. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kopřiva (ČR) - Gabašvili (Rus.) 7-5 5-3 / skreč G.
Tabilo (Chile) - Seyboth (2-Braz.) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist