Tenisová extraliga se odehraje v Ří­čanech a Prostějově. Týmy oznámily předběžné soupisky

2. 12. 2020, 11:34
Aktuality 11
Tenisová extraliga 2020 se odehraje v termínu od 12. do 16. prosince v Ří­čanech a Prostějově. Hrát se bude ve dvou skupinách po třech týmech systémem každý s každým a vítěz skupiny postoupí do finále (v Říčanech). V prostějovské skupině se utká domácí Prostějov, Přerov a Pardubice, v kvalitněji obsazené říčanské skupině budou hrát pražské týmy Štvanice, Sparta a Říčany.

Z letošního ročníku se odhlásily týmy Jihlavy a Severočeské, což soutěž konanou za přísných hygienických opatření zjednodušilo, neboť se nemusí hrát předkolo.

V Prostějově se od soboty 12. prosince do pondělí 14. prosince postupně střetnou Prostějov s Přerovem, Přerov s Pardubicemi a Prostějov s Pardubicemi. V pražských Říčanech budou hrát 1. ČLTK se Spartou, Sparta s Říčany a 1. ČLTK s Říčany.

Týmy už zveřejnily předběžně soupisky, které se však mohou až do začátku soutěže měnit. 

V Praze se o finalistovi rozhodne pravděpodobně hned v sobotním souboji. Na soupisce vítězů posledních dvou ročníků 1. ČLTK Praha jsou Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Tereza Martincová, Lucie Hradecká, Václav Šafránek či Jonáš Forejtek.

TK Sparta Praha má nahlášenou silnou sestavu s Petrou Kvitovou, Barborou Strýcovou, Marii Bouzkovou, Kateřinu Siniakovou, Sebastiana Kordu Tomáše Macháče, Lukáše Rosola či Michaela Vrbenského.

V Prostějově se očekává postup od domácího celku, za který by měli nastoupit Barbora Krejčíková, talentované sestry Fruhvirtovy, Jiří Veselý, Vít Kopřiva, Jiří Lehečka nebo Vitalij Sačko.

Ze současné české elity zatím chybí jen Karolína Plíšková, která se ve španělské Marbelle připravuje na sezonu 2021 pod vedením nového trenéra Saschi Bajina.

Finále Tenisové extraligy 2020 se bude hrát v úterý 16. prosince v Říčanech.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Ela-fon-isi
Můj oblíbenec Korda! Skvělé kvůli těm, co mu vyčítají občanství, jakoby o tom sám rozhodnul.smile
Reagovat
lvicek
To jsou jejich telefonni cisla? :D
Reagovat
Frick
A co myslíš, že to asi je, když to má 9-míst a ty úvodní tří-číslí jsou celkem povědomá?
Reagovat
lvicek
No myslim, ze to jsou telefonni cisla, ale neni mi moc jasne, proc maji kolovat nekde po internetu teda...
Reagovat
tommr
Karolína je jediná přední hráčka, která na soupiskách chybí ... smile
Doufám, že zápasy budou k vidění smile bud na O2TV nebo na ČT Sport ...
Reagovat
smazaný uživatel
Soustredi se na grandslamy...
Money, money, moneysmile
Reagovat
cabuna
Maká v Marbele 14 dní na fyzičce a pak teprve pojedou s raketou:-D Saša jí honí jak nadmutou :-D
Reagovat
tommr
to zní slibně ... smile
Reagovat
cabuna
No v neděli tam měla fotku už za tmy a něco trenovali u sítě :-D Včera odpoledne zůstala po treningu ležet na lehátku u bazenu spocená a oblečená:-D Líbilo se mi jak Saša říkal ,že musí hodně zamakat na fyzičce smileKarolína dodala,že se hrozně těší,když tohle přežije na tu druhou část až vezme raketu do ruky smile
Reagovat
tommr
doufám jen, že Karolína nedře zbytečně a že se nějaký turnaje budou hrát ještě v lednu před AO ...
Reagovat
jurasekh
A kde je Zdenda Kolář? smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist