Hlavní obsah

Slavia - Beer Ševa 3:0Slavia oplatila Beer Ševě prohru i s úroky a postup do jarních vyřazovacích bojů Evropské ligy má jistý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Sima 1 : 0
36. Stanciu 2 : 0
85. Twito (vlastní) 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Jediná Slavia bude na jaře na evropské pohárové scéně zachraňovat renomé českého fotbalu. Už kolo před koncem základní skupiny C má totiž v Evropské lize jistý postup do vyřazovacích bojů mezi posledních dvaatřicet týmů. Izraelské Beer Ševě totiž oplatila v pražském Edenu prohru z prvního zápasu i s úroky a může přemítat o losu a soupeři, kterého dostane. V roce 2019 to dotáhla v Evropské lize do čtvrtfinále, v příštím roce bude mít jisto jistě ambice podobné.

Ve Slavii vládne nadšení ze Simy. Neustále mě překvapuje, říká trenér Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek
Fotogalerie

Neskutečné, do jaké výšky se devatenáctiletý Senegalec Sima katapultoval. A to se po míči centrovaném Kuchtou sápal brankář Levita a Twito měl všechno ještě jistit. Jenže gólman Beer Ševy nedosáhl na balon ani rukama, neboť podzimní slávistický objev jako by měl v nohou pružiny.

Třetí trefou na evropské pohárové scéně dostal po půlhodině Pražany do vedení, a když za pět minut přidal Stanciu pohotovou střelou zpoza šestnáctky druhou branku, otevřela se před Slavií brána do jarních vyřazovacích bojů Evropské ligy dokořán.

Slavii se v Evropské lize střelecky daří. Trenér Jindřich Trpišovský vysvětluje díky čemuVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Prostě úvod, jaký si trenér Trpišovský přál. „Čím víc gólů dáme, tím to bude pro soupeře těžší," nabádal své svěřence a ti jeho apel vyslyšeli. Po oboustranném úvodním oťukávání se už v první půlhodině dostali domácí do nadějně vyhlížejících situací.

Střelu Masopusta totiž krotil gólman Levita jen s potížemi, Sima se dvakrát natahoval marně na centrované balony.

Napotřetí se už ovšem k míči dostal a Slavia si mohla být od té chvíle jistá, že si po dvou letech znovu zahraje evropské poháry i na jaře. Proti Beer Ševě měla jasně navrch, přehrávala ji a po uklidňující trefě Stanciua bylo zřejmé, že si výhru a postup nenechá sebrat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu ze Slavie Praha oslavuje gól na 2:0 proti Hapoelu Beer Ševa.

Však také po změně stran hru kontrolovali a byli dál jasně lepším týmem, který mohl vedení ještě zvýšit.

Kuchta se ocitl ve stoprocentní příležitosti, jeho hlavičku ovšem hostující gólman lapil, střídající Lingr rovněž Levitu neprostřelil.

Až hladový a gólů strašně dychtivý Sima přidal po  sprintu a přihrávce Olayinky za pomoci teče bránícího Twita třetí branku a korunoval tak svůj výkon v zápase, který se v poklidu a vlastně k oboustranné spokojenosti dohrál.

Jen Sima měl trochu pokaženou náladu, protože jeho závěrečná trefa byla po zápase přisouzena izraelskému protihráči a gól byl označen za vlastní.

Izraelský celek  ale musel být i tak spokojený, protože po jednoznačném průběhu utkání pro něho byla prohra o tři branky nakonec přijatelná.

Slavia jistá si výhrou a postupem mezi 32 nejlepších týmů Evropské ligy mohla při takovémto scénáři ušetřit síly na nedělní derby se Spartou.

Evropská liga - 5. kolo skupiny C
Slavia Praha - Hapoel Beer Ševa 3:0 (2:0)
Branky: 31. Sima, 36. Stanciu, 85. Twito vlastní. Rozhodčí: Bognar - Buzás, Szert (všichni Maďarsko). ŽK: Masopust - Bareiro, Keltjens, Yosefi
Slavia: Kolář - Masopust (81. Provod), Kúdela, Zima, Oscar (61. Bořil) - Holeš - Sima, Ševčík (81.Traoré), Stanciu (64. Lingr), Olayinka - Kuchta (81. Musa). Trenér: Trpišovský.
Beer Ševa: Levita - Dadya, Kabha, Taha (81. Gamon), Cedek, Twito - Sallalich (61. Yosefi), Bareiro (46. Madmon), Keltjens, Josué (76. Hatuel) - Varenne (61. Shviro). Trenér: Abukasis.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen