Vládní opatření proti šíření koronaviru od začátku veřejně pranýřuje, protože je má za nesmyslné. A podle toho se i chová, byť kvůli snowboardové kariéře své dcery Ester Ledecké (25) chodí třikrát týdně na testy, aby mohla odjet na závody. Muzikant na facebooku zveřejnil video z hraní u vánočního stromečku v Chotěboři se slovy: „Sněžilo a byla zima, že mi málem harmonika k hubě přimrzla. Ale bylo senzační si zase po půl roce zahrát, i když to bylo jenom natáčení…“

Pak ale svá slova poupravil. „Poprvé jsem hrál ilegální koncert. Dostali jsme avízo, že v Chotěboři budou rozsvěcet vánoční stromek a že o tom místní vědí. Od svých spolužáků z právnické jsem zjistil, co se má udělat, aby nás rovnou neodvedli v klepetech,“ vtipkoval doktor práv v úterním rozhovoru.

Policii to ale moc legrační nepřišlo a začala ho vyšetřovat! „Protiprávní jednání ze strany té osoby jsme zadokumentovali. Půjde zřejmě o porušení vyhlášených mimořádných opatření, protože veřejná produkce ani natáčení čehokoliv jiného ta opatření neumožňovala,“ řekla policejní mluvčí Dana Čírtková. Protiprávní jednání hodlají oznámit k projednání obci s rozšířenou působností. „Nebudu dodržovat debilní předpisy jenom proto, že jsou předepsaný,“ prohlásil v Reflexu rebelsky Ledecký.

Rebelie v italském hotelu

Za posledních 14 dnů to nebylo poprvé, kdy porušil opatření, dokonce za hranicemi. Když byl s dcerou Ester na tréninku na italské straně hory Matterhorn, ředitel hotelu ho požádal, aby na jeho narozeniny pro všechny zahrál a zazpíval. A Janek nadšeně souhlasil, byť to bylo také ilegální. „Zatažené závěsy, zamknutý hotel, ale všichni měli roušky a byli jsme protestovaní. Odehrávalo se to v restauraci, kde se normálně stravují.“ přiznal Reflexu. „Oba koncerty byly gratis. Udělal jsem to proto, že mi hrozně chybí,“ dodal.

Fotogalerie
28 fotografií