Hlavní obsah

Messenger od Facebooku má masivní výpadek po celé Evropě

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z největších výpadků za několik posledních měsíců postihl ve čtvrtek dopoledne aplikaci Messenger od společnosti Facebook. Netýká se přitom pouze tuzemských uživatelů, ale prakticky celé Evropy. Vyplývá to z informací serveru downdetector.com.

Foto: archív tvůrců

Aplikace Facebook Messenger.

Článek

Podle serveru downdetector.com, který detekuje výpadky jednotlivých serverů, uživatelé hlásí napříč Evropou problémy již od čtvrteční 9. hodiny. Po stovkách však začaly přibývat ohlasy nespokojených uživatelů, kterých se výpadek dotkl, teprve až po 10. hodině.

Nejvíce hlášení pochází ze střední Evropy, někteří uživatelé ale hlásí výpadky také v Asii, Austrálii a v USA.

Foto: downdetector.com

Mapa zemí, kde měli lidé nejčastěji problémy s přístupem k Messengeru (10.12. 2020).

Lidé nejčastěji uvádějí, že se vůbec nemohou připojit k aplikaci Messenger. A když už se připojí, nemohou odesílat žádné zprávy. V některých případech sice zprávy odesílat jdou, ale jsou doručovány se zpožděním několika desítek minut.

Co za nedostupností jedné z nejpopulárnějších komunikačních aplikací na světě stojí, není zatím jasné. Facebook, který za Messengerem stojí, žádné oficiální stanovisko nevydal. V tuto chvíli tak není jasné ani to, kdy by mohla služba začít zase fungovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám